Kırıkkale Yahşihan'da bir caddeye '6 Şubat' ismi verildi

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde belediye meclisi kararıyla bir caddeye '6 Şubat' ismi verildi ve sokaklara depremden etkilenen 11 şehrin isimleri verildi.

Kırıkkale Yahşihan'da bir caddeye '6 Şubat' ismi verildi
Yayınlanma:

Kırıkkale Yahşihan Belediye Meclisi toplantısında, Bayraktepe Mahallesi'nde yeni açılan bir caddede '6 Şubat Caddesi2 ismi belirlendi. Ayrıca, bu caddeye bağlı sokaklara Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Elazığ ve Adana illerinin isimleri verilmesi kararı alındı. Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, depremlerin başladığı günden itibaren Pazarcık ilçesine yardım seferberliği başlattıklarını ifade etti.

YAHŞİHAN BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNE DESTEK SAĞLADI

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından en hızlı şekilde Pazarcık ilçesine ulaşan Yahşihan Belediyesi, bölgedeki yaraları sarmak için çaba sarf etti. İtfaiye ekipleri enkaz altında kalanları kurtarırken, belediye temel ihtiyaç malzemeleri, sıcak yemek, berber hizmeti, giysi ve battaniye gibi yardımlarla destek sağladı. Ayrıca, ilçe halkının da katkılarıyla konteyner köy kuruldu ve depremzedelerin barınma ihtiyacı karşılandı. Yahşihan Belediyesi, Kırıkkale'ye gelen birçok afetzede vatandaşın konaklaması için de imkanlar sunarak yardımcı oldu.

45 GÜN BOYUNCA YARDIM FAALİYETİ YÜRÜTÜLDÜ

Türkyılmaz, deprem sonrası yardım sürecini anlatırken, öncelikle Yahşihan'da bir kampanya başlattıklarını belirtti. Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan sıcak ekmek, su ve hijyen malzemelerinin eksik olduğunu ifade etti. İlçelerinden yaklaşık bir ay içerisinde 37 tır dolusu erzak götürdüklerini paylaştı. Pazarcık'ta ise 60 personel, iki başkan yardımcısı ve 10 müdürle birlikte 45 gün boyunca kalarak yardım faaliyetlerini yürüttüklerini dile getirdi. Ayrıca Türkiye'de bir ilk olarak canlı yayında bir kampanya düzenlediklerini ve toplanan para ile konteyner köyü kurduklarını belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.