Kırıkkale'de İsrail'e lanet Gazze'ye destek yürüyüşü yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) öğrencileri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir araya geldi.

Kırıkkale'de İsrail'e lanet Gazze'ye destek yürüyüşü yapıldı
Yayınlanma:

ABD ve Avrupa'daki Filistin için düzenlenen protestolara destek vermek amacıyla düzenlenen yürüyüş, KKÜ Kültür, Ahlak ve Medeniyet Topluluğu tarafından Rektörlük önünde gerçekleştirildi.

Etkinlik, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, konuşmasında Türklerin tarih boyunca mazlumların yanında olduğunu vurgulayarak Türkiye'nin artık "Bunu yapamazsınız." diyen bir ülke konumuna geldiğini ifade etti. Aslan, dünyanın dört bir yanında eğitim hakları ellerinden alınan öğrencilere ve öğretme hakları ellerinden alınan hocalara KKÜ'nün kapısının açık olduğunu belirtti.

Kültür, Ahlak ve Medeniyet Topluluğu Başkanı Hasan Bilal Sivri, Gazze'nin yaşadığı acıya dikkat çekerek savaşın artık belirgin bir tanımının olmadığını söyledi. Sivri, Gazze halkının zulüm ve katliam karşısında direniş gösterdiğini ve KKÜ öğrencilerinin de Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek verdiğini vurguladı.

Filistinli doktora öğrencisi Maidoon Bashir ise Türkiye'ye teşekkür ederek Filistin'deki zorlu durumu paylaştı ve Türkiye'nin desteğinden dolayı minnettarlığını dile getirdi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.