Kırşehir'de eğitimciler "Eğitim şart" dedirtti!

İstanbul'da özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan'ın öldürülmesini protesto etmek isteyen Kırşehir'deki Eğitim Gücü Sen temsilcileri hayal kırıklığı yaşadı.

Kırşehir'de eğitimciler "Eğitim şart" dedirtti!
Yayınlanma:

İstanbul'da özel bir okulda müdürlük yapan İbrahim Oktugan'ın yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından bıçaklanarak öldürülmesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

İstanbul'da yaşanan katliamı kınamak için Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen eğitimci idareciler, bağlı bulundukları sendikanın yeleğini giyerek eğitimde yaşanan şiddeti protesto etti.

Eğitim Gücü Sen adına konuşan Ramazan Kırboğa, şehirde bulunan eğitim sendikalarını basın açıklamasına davet etmelerine rağmen kimsenin katılmadığını söyledi.

kirsehir-protesto.jpg

İKİ KİŞİ İLE PROTESTO ETTİLER

Tek başlarına da olsa mücadeleye devam edeceklerini belirten Kırboğa, "Eğitimde yaşanan şiddet olaylarına dikkat ve tepki vermek üzere ve eğitimde şiddet yasasının çıkarılması için basın açıklaması organize ettik." dedi.

"İki sendika üyesi olarak açıklamamızı yaparak, gündemde var olan şiddete tepkimizi vereceğiz." diyen Kırboğa, "Sadece eğitimciler için değil, kamuda birçok kurumda, emniyet, sağlık ve diğer kurumlarda da şiddet olayları artıyor. Kamu görevlilerinin korunması için gerekli yasaların çıkarılmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.