Mucur'un BBP'li Başkanı Ali Şahin: ''Usulsüzlükler örtülemeyecek''

Kırşehir’in Mucur ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) belediye başkanı seçilen Ali Şahin, mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada usulsüzlüklerin örtülmeyeceğini belirtti.

Mucur'un BBP'li Başkanı Ali Şahin: ''Usulsüzlükler örtülemeyecek''
Yayınlanma:

Belediye Başkanı Ali Şahin, sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurguladı. Ancak, bazı kişilerin sonucu kabullenmediğini belirten Şahin, mazbatayı alarak göreve başladıklarını dile getirdi. Siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak Mucur'a hizmet etmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve kararlı olduklarını ifade etti. Şahin, Mucur'un 5 yıllık kaybını telafi ederek hak ettiği yere getireceklerini umut ettiğini dile getirdi.

İŞÇİ YIĞILMALARI MEVCUT

Mucur Belediyesi'nin mali durumuna da dikkat çeken Şahin, belediyenin çok fazla borcu olduğunu söyledi. Şu anda 337 milyon lira gözüken bir borçla karşı karşıya olduklarını aktaran Şahin, nüfusu kendilerinden 10 kat fazla olan belediyelerin bile bu kadar borcu olmadığını belirtti. Ayrıca, gözükmeyen ve kendilerinin bilmediği birtakım haciz işlemlerinin gerçekleştiğini ve faturaların olduğunu ifade ederek, bu borcun 400 milyon lirayı bulabileceğini dile getirdi. Şahin, ayrıca işçi yığılması olduğunu ve bir odada 6-7 kişi çalışan bir işçi firmasının olduğunu belirtti. En önemlisi, altyapı çalışmaları yapıldığı iddia edilirken, aslında eskisini arar hale geldiklerini sözlerine ekledi.

Usulsüz ihalelerin olduğunu iddia eden Şahin, "Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. Ben böyle bir harcama görmedim. İhale de yapılmamış. 22 B'ye göre yapmışlar. 22 B olağanüstü durumlarda yapılan bir ödeme türüdür. Ben 10 yıllık belediye başkanlığı yaptım. 10 yıllık belediye başkanlığım süresince bu kalemde hiç ihale yapmadım. İhale değil, doğrudan temin gibi bir şey" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.