Halis Haktanır

Halis Haktanır

Bosna’da ki soykırım

Bosna’da ki soykırım

Yıl 1995. Bundan 23 yıl önce Bosnalı kardeşlerimizin bağımsızlık rüzgarının önüne geçilip Sırp hainlerce katledilişlerinin 23’üncü yıl dönümü. Bu kardeşlerimize değil 23 binlerce yıl geçse yine unutmayacağız, unutturamayacaklar. Unutmamız mümkün değil çünkü Avrupa’nın göbeğinde birleşmiş milletlerin elleri ile Hollandalı askerlerin Boşnak kardeşlerimize Sırp askerlerine teslim ettiklerini unutmayacağız. Annelerin yavrularının parçalarını arayışlarını unutmayacağız, babasız kalan yavruları toplu mezarları, 2002 yılından 2005 yılına kadar katledilen binlerce insanımızı unutmayacağız.

2 milyonu aşkın topraklarından sürülen Boşnak Türk kardeşlerimizi unutmayacağız. Tertemiz, bembeyaz bir örtü içerisinde Müslüman Türk kızlarının Sırp pisliklerinin elleri altından maruz kaldıkları olayları unutmayacağız. Bilge başkan izzet Begovic7i unutmayacağız. Birleşmiş Milletlerin silahları toplayacağız diye Boşnaklardan silahları toplayıp, Sırplara dokunulmayışlarını unutmayacağız. Silahsız bir milleti yok etmeye çalışmalarını unutmayacağız, Sırpların kasabı Mladic’i hiç unutmayacağız. Uluslararası mahkemenin kararına rağmen hukukun işlemediğini unutmayacağız. Binlerce isimsiz mezarların kimlere ait olduğunu bilemediğimizi de unutmayacağız.

Sırpların referandum diye Boşnak kardeşlerimizi yok etmeye çalıştıklarını unutmayacağız. Hala toplu mezarların meydana gelmesini unutmayacağız. Boşnak Türk kardeşlerimizin asimile edilmesini de unutmayacağız. Sırp katillerin her attığı mermilerin arkasından Türklerden intikam alıyoruz diye naralarının da unutmayacağız. Masun anne ve bacıların Sırp katillerince tecavüze uğrayanları da unutmayacağız. Korkak Sırp kasaplarını hele hiç unutmayacağız. Boşnak annelere sabırlar dileyerek şöyle diyorum

Bosna benim şehrim, Bosnalı kardeşim

Eyy Sırplar kahpelikte yoktur valla senin eşin

Üzülme sen anam bacım benim kardeşim

Bunun sonunda Allah biliyor cennettesin…

 

Nasıl kıydınız masum Türk çocuklarına

Analar ağlıyor yaradanım bizlere acısana

Kudurmuş Sırplar etrafa saldırıyor acımasızca

Koparamazsın Allah bir Peygamber hak diyen ensarı da…

 

Ağlama Bosnalı anne kederlenme

Bacı sizler bizim hep başımızın tacı

Bu millet unutamaz yarab bu nasıl acı

Halis dayan artık bulamadın mı artık başka yazı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Haktanır Arşivi