Uğur Böceği

Uğur Böceği

Büyük endişe

Büyük endişe

21 Ağustos 2017 tarihinde tam güneş tutulması meydana gelecek. Yaşayanlar belki hatırlar 17 ağustos 1999 depremi öncesinde Türkiye'den izlediğimiz bir güneş tutulması gerçekleşmişti. Bu konu beni ister istemez büyük bir endişeye sevk ediyor. Bu konuda çok şeyler yazıldı aslında ama ilmi bir dayanağı henüz bulunamadı. Söylenenlere göre Güneşin, ayın ve dünyanın çekim kuvvetleri sebep oluyor deniyor. Ancak yine de güneş tutulmasından bir iki hafta sonrasına kadar dikkatli olmalıyız diye düşünüyorum. Bu ara özellikle ege bölgesinde peş peşe ürküten depremlerin oluşu manidardır. Gerçi o zaman güneş tutulması Türkiye'den görülmüştü. Türkiye'de deprem oldu. 
21 Ağustosta ise Amerika'dan 90 dakika boyunca izleneceği söyleniyor. Peki öyle ise Amerika'da mı böyle bir deprem gerçekleşecek derseniz. İnanın bende bilmiyorum. Bunu söylerken de paniğe kapılmanın hiçbir gereği yok. Söylediklerimin henüz ilmi olarak ispatlanmış bir değeri yok. Sadece ve sadece o günlerde biraz dikkatli olmalıyız. Gerçi deprem her zaman için olabilir. Onun için her zaman mutlaka tedbirlerimizi alarak uyumalıyız. Çünkü ülkemiz ne de olsa deprem bölgesinde.
Deprem, sel ve diğer afetler hayatın bir gerçeği mutlaka ama hem vatandaş olarak bizim hemde devletimizin alması gerekli olan önlemleri mutlaka almalıyız. Deprem gerçeğiyle yaşayan özellikle Japonya'da büyük depremler olmasına rağmen çok fazla insan ve bina kaybının olmaması tedbirlerin önemini karşımıza çıkarıyor. Deprem öldürmez bina öldürür. Tedbirsizlik öldürür sözünü asla unutmamalı.
Yarınlar bize mutlu gelsin. Mutluluk sarsın ülkemizi, kavgalar olmasın asla. Deprem ve benzeri felaketler bizden ülkemizden uzak dursun. Hatta dünyamızdan bile uzak dursun. Yarınlara mutlu ve umutlu bakabilmek için, kardeşçe yaşayalım. Sıkıntılı anlarımızda ise birbirimizin elimizden tutmasını bilen bir toplumuz. Bu özümüzü asla kaybetmeyelim. Birlik beraberlik şarkıları söyleyelim.
Şenay'ın şarkısında dediği gibi hayat bayram olsa  
Şu dünyadaki en mutlu kişi
Mutluluk verendir
Şu dünyadaki sevilen kişi
Sevmeyi bilendir…
 
Şu dünyadaki en güçlü kişi
Güçlükten gelendir
Şu dünyadaki en bilgin kişi
Kendini bilendir…
 
Bütün dünya buna inansa
Bir inansa
Hayat bayram olsa
İnsanlar el ele tutuşsa
Birlik olsa
Uzansak sonsuza…
 
Şu dünyadaki en olgun kişi
Acıya gülendir
Şu dünyadaki en soylu kişi
İnsafa gelendir…
 
Şu dünyadaki en zengin kişi
Gönül fethedendir
Şu dünyadaki en üstün kişi
İnsanı sevendir…
 
Bütün dünya buna inansa
Bir inansa
Hayat bayram olsa
İnsanlar el ele tutuşsa
Birlik olsa
Uzansak sonsuza…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Böceği Arşivi