Orhan Aksakal

Orhan Aksakal

Büyükler karşısında işleri kolay değil?

Büyükler karşısında işleri kolay değil?

Süper Lig’in 28. Haftası birbirinden çekişmeli ve heyecanlı maçlarla başladı. Nefes kesen şampiyonluk yarışının yanı sıra ligden düşmemek için mücadele eden takımların maçları bu hafta büyük heyecana sahne olacak.

Ligde iki temsilcimiz Gençlerbirliği ve Osmanlıspor birbirinden zorlu iki maça çıkacak. İki takımızın da ortaya koyacağı futbolun ne olacağını kestirmek güç. Zira iki ekibimizde zor durumda ve iki ekibimizin de bulunduğu göz önüne alındığında zorlu bir hafta olacağı kesin. İki Ankara takımımız bu hafta zorlu maçlara çıkacaklar ikisinin de amacı galip gelerek ligin alt sıralarından kurtulmak.

Gençlerbirliği Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki haftanın kapanış maçında şampiyonluk adaylarından Galatarasay karşısında 3 puan mücadelesi verecek. Geçen hafta deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor’a 4-1 gibi farklı bir skorla yenilerek hayal kırıklığı yaratan kırmızı siyahlılar bu kez evinde şeytanın bacağının kırarak beş haftalık kötü gidişata son vermek için sahaya çıkacak. Pazartesi akşamı saat 20.00’de oynanacak zorlu maçtan gülerek ayrılan tarafın Gençlerbirliği olmasını temenni ediyorum.

Ligde beş maçtır kazanamayan ve düşme bölgesinden kurtulamayan kırmızı siyahlılar bu kez evinde puan veya puanlar alabilmek için sahaya çıkacak. Fakat işinin çok zor olduğunu belirtmekte fayda var. Çünkü bu kez karşısında şampiyonluğun en güçlü adaylarından ve lider olan bir takım var Galatasaray. Onun için takımımızın işi hiç kolay olmayacak. Gençlerbirliği eğer iyi kontra atak yapıp, bulduğu pozisyonları iyi değerlendirirse neden 3 puanla Ankara 19 Mayıs Stadı’ndan ayrılmasın.

Osmanlıspor ise yarın akşam saat 19.00’da bir diğer şampiyonluk adayı Fenerbahçe karşısında puan mücadelesi verecek. Gerçi sarı lacivertliler şampiyonluk yarışında rakiplerinin biraz gerisinde olsa da yine de şampiyonluk yarışından kopmak istemiyor. Onun için Osmanlıspor’un işi gerçekten zor.

Mor sarılılarda tek hedef İstanbul’dan puan veya puanlarla dönebilmek. Eğer mor sarılılar Fenerbahçe karşısında galip gelirse veya puan alırsa ligin alt sıralarından kurtulma yolunda çok önemli bir puan almış olacak. Fakat durum sanıldığı kadar kolay değil. Çünkü Fenerbahçe evinde seyircisinin önünde iyi oynayan bir takım ve zirve yarışından kopmamak için mutlaka kazanmak zorunda onun için bu maç çok zor geçecek.

Osmanlıspor kesinlikle erken gol yememeli. Eğer golü erken yerse oyundan kopar ve bir daha sonunu getiremediği gibi farklı bir skorla da mağlup ayrılabilir. Hatırlanacağı üzere sarı lacivertliler geçen hafta ligin güçlü takımlarından Kayserispor’u deplasmanda 5-0 yenerek ne kadar formda olduğunu göstermişti.

Her iki takımımızın da maçları zorlu. Fakat biz onlara güveniyoruz. İkisi de başaracaktır diye umutlu olmak istiyorum. Amaçlar daha da zorlaştı ve bütün takımlar can derdinde. Takımlarımız kendi ayarındaki rakiplerini yenerse ligde kalırlar ve sıkıntı yaşamazlar. Aksi takdirde ligin sonunda hüsran yaşarlar benden söylemesi.

İki takımımıza da başarılar diliyor ve onların galibiyetini sizlerle paylaşmak üzere iyi hafta sonları diliyorum. İnşallah iki takımımızın da galibiyetini buradan siz değerli okuyucularımıza keyifli bir şekilde anlatırız. Evet ikisinin de işi kolay değil fakat neden olmasın diyerek sözlerimi tamamlıyorum.

Artık ligin boyu kısaldı ve puan aslanın midesinde oradan puanı çekip çıkarmak hiç kolay değil. Ligin alt sıralarında yer alan takımlar artık can derdine düşmüş durumda hal böyle olanca puan almak hiç kolay değil fakat iki takımımızda bunu başaracak güçte. Özellikle deplasman maçlarından puanla dönmek büyük önem taşıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Orhan Aksakal Arşivi