Orhan Kemal Erkılıç

Orhan Kemal Erkılıç

Çankaya Belediye Başkanı'ndan alacağım var!

Çankaya Belediye Başkanı'ndan alacağım var!

Hafta sonu Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu B1 Futbol Sesi Görenler Deplasmanlı Süper Ligi açılış maçı için Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’ndeydim.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü, geride kalan 10 sezonun 9’unu şampiyon olarak tamamlama başarısını göstermiş bir takım olarak yalnız bırakılmamalı.

Gözlerdeki karanlığı tebessümü, sevgisi ve samimiyeti ile aydınlatan Kulüp Başkanı Yusuf Sayyıdan’ın da davetini kırmak olmazdı…

***

Ahlatlıbel Atatürk Parkı, günün erken saatleri olması ve havanın bir kapanıp, bir açılması nedeniyle sakindi. Futbolcular sahada ısınırken, selamlaşıp kucaklaştığımız Antrenör Hasan Yıldırım’a yeni sezon beklentimizi fısıldadım:

“Hocam yine şampiyonluk istiyoruz…”

***

Sahanın girişinde Yusuf Başkan ile sohbet eden CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da takımı yalnız bırakmayanlardandı. 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarıyla yüzü gülen Ümit Erkol ile kısa bir sohbetin ardından mücadelenin başlama vuruşu zamanı geldi.

***

Son şampiyon Çankaya, yeni sezonun açılış maçında Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü’nü iyi bir oyunla 2-0 mağlup ederek iyi bir başlangıç yaptı.

***

Yeni bir şampiyonluk öyküsünün ilk maçına tanık olarak Ahlatlıbel’den huzurla ayrılmak için çıkışa yaklaştığımda otoparkın bariyeri bir türlü açılmadı. Biraz geri gelip görevli kişiye çıkış yapamadığımı söylediğimde ‘ödeme yapmam’ gerektiğini belirtti. “Gazeteciyim, basın kartım var” desem de kâr etmedi!

Online olarak işlem yapılabilen bölümde ödememi yaptım ama şunu da düşündüm:

Çankaya Belediyesi’ni bu özel günde hem gazeteci hem de Türkiye Spor Yazarları (TSYD) Derneği Ankara Şubesi Asbaşkanı olarak yalnız bırakmak istemedim.

Maçı takip eden de tek gazeteciydim.

***

Bir gazeteci haber için gittiği yere otopark ücreti ödemez, ödememeli de... Yoğun bir programı olan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, sırası gelince eminimin bu konuyla ilgili bir çözüm sunacaktır.

Ama Sayın Başkan Hüseyin Can Güner’den bir röportaj alacağım olmuştur diye düşünüyorum!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Orhan Kemal Erkılıç Arşivi