Çankayalı babalar eğitimde

Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarıyla Türkiye’nin ilk Mor Bayrak’lı yerel yönetimi olmaya hak kazanan Çankaya Belediyesi, “Babalık Destek Eğitimi Programı”nı başlattı.

Çankayalı babalar eğitimde
Yayınlanma:
Güncelleme:

Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarıyla Türkiye’nin ilk Mor Bayrak’lı yerel yönetimi olmaya hak kazanan Çankaya Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile birlikte düzenlediği “Babalık Destek Eğitimi Programı”nı başlattı. Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde düzenlenen eğitime, belediye çalışanı babalar katıldı. AÇEV Eğitmeni Erol Turgut, çocuk yetiştirmenin sadece annenin işi olmadığını babaların da eşit bir şekilde sürece katılması gerektiğini belirterek, “Verdiğimiz eğitimlerle farkındalık yaratmayı, çocuklarıyla zaman geçiren, onlarla ilgilenen, gelişimlerine katkıda bulunan baba olmanın önemini anlatmayı hedefliyoruz” ifadelerini bulundu.

3-6 ile 7-11 yaşları arasında çocukları olan babalara yönelik eğitimle, babanın çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmesi, aile içi her türlü şiddetin önlenmesi, aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, demokratik davranışların gelişmesi amaçlanıyor. Eğitim, şiddet içeren davranışların değiştirilmesini, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesini, babaların çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmasını da hedefliyor.

Çankaya Belediyesinin hizmet binalarında 15’er kişilik baba grupları, haftada bir gün 2 buçuk saat bir araya gelecek. Tamamı ücretsiz olacak eğitimlerde, katılımcıların yüz yüze deneyim ve görüşlerini paylaştığı AÇEV eğitmenleri, yetişkin eğitimi yöntem ve tekniklerini uygulayacak. 10-13 oturum sürecek eğitim boyunca, babaların edindiği bilgi ve becerileri toplumsal ilişkilerinde de kullanabilmesi için farklı çalışmalar da yapılacak.

Söz konusu eğitime başvurmak isteyen babalar, Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne 458 89 00/3501 numaralı telefondan ulaşabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.