Canlı yayında uluslararası tombala oynatan şebeke çökertildi

Adana’da özel program ile bir ofise kurulan kameralarla internet üzerinden Türki Cumhuriyetleri ile değişik illerde canlı yayınla tombala oynattığı ileri sürülen 1’i kadın 5 kişi yakalandı.

Canlı yayında uluslararası tombala oynatan şebeke çökertildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Adana Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar sonucu harekete geçmiş, yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda internet ortamında çeşitli isimler altında kurulmuş olan eskort sitelerinin olduğunu belirleyerek Adana ve Samsun merkezli 17 ilde 12 Mayıs günü operasyon yapmıştı. Operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 8’i tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında Bilal K. (32) isimli şahısla ilgili yapılan incelemede iyi derecede bilgisayar bilen A.K.’ya (49) suç işlemek amaçlı değişik programlar geliştirdiğini tespit edildi. Polis zanlının geliştirdiği programları nerede kullandığı yönünde araştırma yapmak için deneyimli ahlak polislerinden özel bir ekip oluşturuldu. Yapılan çalışma sonucunda son zamanlarda tombala oynatan yerlerin azalması dikkat çekti. Konu üzerine yoğunlaşan polis araştırma başlattı.

UZAKTAN ERİŞİMLE TOMBALA OYNATTILAR

Polis, yaptığı çalışmada Bilal K.’nın tombala oynatmak için uzaktan erişimle oynatılan bir program geliştirdiğini programı il il ülke ülke satışa çıkardığını Türki Cumhuriyetlerine de sattığını belirledi. Ayrıca polis şebekenin bir ofis kiralayarak buraya kameralar yerleştirdiği internet üzerinden canlı yayın yaparak tombala oynattığı, numaraları çekmesi için de bir kadını görevlendirdiği canlı yayında numara çekilişi yapıp kameralar ile gösterdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.