Çarpık kentleşmenin sorumlusu Mimarlar Odası

Tarihçi Murat Bardakçı, "İstanbul'daki çarpık kentleşmenin tek sorumlusu Mimarlar Odası" dedi.

Çarpık kentleşmenin sorumlusu Mimarlar Odası
Yayınlanma:
Güncelleme:

Habertürk gazetesi yazarı ünlü tarihçi Murat Bardakçı, “Zaha Hadid öldü, militan mimarlarımız kına yaksınlar!” başlıklı yazısında Mimarlar Odası'nı topa tuttu.

"SORUMLU MİMARLAR ODASI"

"İstanbul'daki çarpık kentleşmenin tek sorumlusu Mimarlar Odası" diyen Bardakçı, iddiasına dayanak olarak, yaratıcılıktan uzak, estetik yoksunu her binanın projesinde bir mimarın imzasının olmasını gösterdi.

YAPILACAK İŞLER DOĞRU OLSA BİLE KARŞI ÇIKIYORLAR

Cumhuriyet döneminde sembol olarak gösterebilecek bir yapı ortaya konulamadığı için Türkiye’nin tanıtımında hala Mimar Sinan'ın 500 yıl önce inşa ettiği eserlerin gösterildiğine dikkat çeken Bardakçı, Mimarlar Odası’nın yapılacak işlere, yerinde ve doğru olsa bile mutlaka karşı çıktığını belirtti.

ZAHA HADİD'İN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNE DE DEĞİNDİ

Geçen hafta hayatını kaybeden dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid’in ölümüne de değinen Bardakçı, Hadid’in 2006’da İstanbul’un Kartal ilçesi için çizdiği kentsel dönüşüm projesine ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın “Türkiye’de böyle bir projeyi çizecek mimar yok. Bu kumaşı herkes dikemez” sözlerinin haklı olduğunu da öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.