Cennetin Kuşları Ankaralılarla buluştu

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı ve Başkent Ankara Meclisi iş birliği ile 9-10 Haziran tarihinde düzenlenen “Nallıhan Kuş Cenneti 5. Foto Safari Yarışması”nda dereceye giren fotoğrafların sergi açılışı ve ödül töreni yapıldı.

Cennetin Kuşları Ankaralılarla buluştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Nallıhan Belediyesi, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı ve Başkent Ankara Meclisi iş birliği ile 9-10 Haziran tarihinde düzenlenen “Nallıhan Kuş Cenneti 5. Foto Safari Yarışması”nda dereceye giren fotoğrafların sergi açılışı ve ödül töreni yapıldı.

nevzat-ceylan-13.jpg

Nallıhan Kuş Cenneti 5. Foto safari fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Kentpark Alışveriş merkezinde Ankaralılara görücüye çıktı en iyi fotoğrafların sahipleri de ödüllerini aldı. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan törende yaptığı konuşmasında Merkez Av komisyonunun avcılığı haftada 3 günden 4 güne çıkarmasını kabullenemediğini söyledi. Nallıhan Belediyesi, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV), ve Başkent Ankara Meclisi iş birliği ile 9-10 Haziran tarihinde düzenlenen “Nallıhan Kuş Cenneti 5. Foto Safari Yarışması”nda dereceye giren fotoğrafların sergi açılışı ve ödül töreni Kentpark Alışveriş merkezinde yapıldı.

DOĞA VE FOTOĞRAF TUTKUNLARININ VAZGEÇİLMEZ YERİ

Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Nallıhan Kuş Cennetinin Ankara’ya en yakın sulak alanların başında geldiğini belirterek “Bu cennet köşe Ankara’ya 130 km uzaklıkta ve 200’ün üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan çok önemli bir yer. Burayı keşfeden doğa ve fotoğraf tutkunları buradan vazgeçemiyor” dedi.

TETİK YERİNE DEKLANŞÖRE BASILSIN

nevzat-ceylan-12.jpg

Nallıhan Kuş Cennetindeki kuşları ölümsüzleştirmek için 1997 yılından beri Foto Safari düzenlediklerini belirten Ceylan, “ Foto Safari düzenlemekteki amacımız kuşların tüfek yerine fotoğraf makinesi ile avlanması. İnanıyoruz ki avcılarımız bundan sonra tetik yerine deklanşöre basarlar” dedi.

AVCILIĞIN DÖRT GÜNE ÇIKARILMASI ÇOK YANLIŞ

Nevzat Ceylan konuşmasında 1993 yılından bu yana haftanın her günü yapılan avcılığı 3 güne düşürmelerine rağmen bu yıl 4 güne çıkarılmasına bir anlam veremediklerini de kaydetti. Ceylan “1994 yılından bu yana haftanın her gün yapılan avcılığı büyük bir mücadeleyle haftada 3 güne düşürdük. Ama bu yıl bu süre maalesef 4 güne çıkarıldı.  Merkez av komisyonunun bu kararının son derece yanlış olduğunu ve bu kararlarını düzeltmeleri gerektiğine inanıyorum. Merkez av komisyonunun bu yanlıştan döneceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu. 

FOTO SAFARİYİ BÜTÜN HAYVANLARDA YAPALIM

Tarım eski bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’da konuşmasında çevrenin önemine değinerek “Böyle bir sergiyi gezmek benim için mutluluk oldu. Avcılık keşke hep böyle fotoğrafla yapılsa. Çevre bizim herşeyimiz. Yarınlarımıza bırakacağımız en önemli miras. İnşallah, Fotoğrafla yapılan avcılık kuşun dışında diğer canlıları da içerir” dedi. Tören sonunda Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Tarım eski Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Başkent Ankara Meclisi onursal başkanı Ayhan Sümer ve diğer davetliler dereceye giren fotoğrafların sahiplerine ödüllerini takdim ederek fotoğraf sergisini hep beraber gezdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.