Ceylan Dünya Çevre Gününde Mamak Kıbrıs Kanyonundaydı

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası dolayısıyla Mamak Kıbrıs Köyü Kanyonu’nda gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı.

Ceylan Dünya Çevre Gününde Mamak Kıbrıs Kanyonundaydı
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası dolayısıyla Mamak Kıbrıs Köyü Kanyonu’nda gerçekleştirilen yürüyüşe katıldı. 8 kilometre uzunluğundaki kanyonda gerçekleştirilen yürüyüşün ardından konuşan Ceylan, “Kıbrıs Kanyonu Ankara’ya 15 km uzaklıkta keşfedilmeyi bekleyen saklı bir cennet” dedi. Kanyonun geçmişte Ankara’nın su ihtiyacını karşıladığını aktaran Ceylan, kanyonda yaklaşık 1200 tür bitki olduğunu belirtti.

ANKARA’NIN FINDIK BAHÇESİ

Ankara’da Karadeniz ikliminin yaşandığı tek yer olan Mamak Kıbrıs Kanyonu’nda fındık yetiştiğini ve Ağustos ayında hasadının yapıldığını söyleyen Ceylan: Doğal güzellikleri, bitki örtüsü ile dikkat çeken kanyonda Roma döneminde açılan su kanallarını ve daha birçok tarihi kalıntıyı görmenin mümkün olduğunu söyledi. Kıbrıs Köyü Kanyonu’nun en büyük sorununun çevresindeki taş ocakları olduğunu dile getiren Ceylan, geçmişte izin verilmiş olan bu taş ocakları ile ilgili sıkıntılarla bizzat ilgilendim ve takip etmeye devam ediyorum. Kıbrıs Köyü kanyonu korumak için çalışmalarımızı çok sıkı bir şekilde sürdüreceğimizden emin olabilirsiniz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.