Çipras'tan FETÖ'cü askerle ilgili flaş açıklama

Başbakan Yıldırım, Atina'da Yunan mevkidaşı Çipras ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Çipras'tan FETÖ'cü askerle ilgili flaş açıklama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya günübirlik çalışma ziyareti gerçekleştiriyor. Başbakan Yıldırım, temasları kapsamında Yunan mevkidaşı Alexis Çipras ile bir araya geldi. Çipras ve Yıldırım, ikili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Görüşme sonrası iki lider açıklamalarda bulundu. 

'Yunan yargısı bir karar verdi ve saygı göstermek zorundayız'

Çipras, FETÖ firarilerinin iade talebinin reddedilmesi ile ilgili soruya "Bildiğiniz gibi Yunanistan'da adaletle yönetim arasında büyük bir ayrım var. Biz mahkeme kararlarına katılsak da katılmasak da saygı göstermek zorundayız. Yunan yargısı bir karar verdi ve saygı göstermek zorundayız. İltica başvurusu süreci tamamlanmadı. Şunu açık bir şekilde söyleyebiliriz; söz konusu bir taleple ilgili bir kriz söz konusu değil. Türkiye'de demokratik kurumlara yönelik bir girişimde bulunuldu biz darbecilerin karşısında yer aldık. Biz darbecilerin ülkemizde kabul görebilecek kişiler olmadığını beyan ettik olaydan hemen sonra. Bu siyasi bir görüştür. Bizim Türkiye ile yaptığımız işbirliği çok önemli." şeklinde yanıt verdi.

'Darbeciler Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere darbe vurmasın'

"Darbecilerin iadesini arzu ettiklerini" söyleyen Yıldırım ise, "Yargı ile idarenin işleri her ülkede ayrıdır. Biz de bunu söylüyoruz. Fakat Türkiye hakikaten zor günler geçirdi. Unutmayalım ki darbeciler, hukukun verdiği karara tabii ki saygılıyız ama istiyoruz ki darbeciler Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere darbe vurmasın" diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.