Cizre’de Kudüs mitingi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kudüs için düzenlenen mitingde bir araya gelen yüzlerce kişi, ABD Başkanı Donald Trump’a tepki gösterdi.

Cizre’de Kudüs mitingi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cizre’de Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde “Kudüs’e Özgürlük İnsanlığa Barış” mitingi düzenlendi. Dicle Mahallesi Sanat Sokağı’nda düzenlenen mitinge yüzlerce kişi katıldı. Türk ve Filistin bayraklarının dalgalandırıldığı mitingde sık sık ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atılarak, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “Kudüs’e selam, direnişe devam” yazılı dövizler taşındı.

Mitingde konuşan Memur-Sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı, insanlık tarihinin en kanlı ve en şedit dönemlerinin yaşandığı bir zaman diliminde olunduğunu belirterek, “Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Kudüs’ü işgal eden İsrail, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlara bu ihtarımızın nedeni de hedefi de bellidir. ABD’nin bu hamlesi, dünyanın barış adası olmuş Kudüs’ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır. Bu yolla diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden, örtülü üçüncü dünya savaşının ateşli bölümünün İslam coğrafyası üzerinden gerçekleşmesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs’ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs’ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz” dedi.

"İNANCIMIZ VE KARARLIĞIMIZ TAMDIR"

Korsan İsrail’e Kudüs’ü başkent yaptırmayacaklarını söyleyen Çatı, “ABD, İsrail’in başkentinin Washington olduğunu idrak etmeli. Görünen odur ki Kudüs, çökmekte olan köhne dünya düzeninin merkezindeki ABD oligarşisinin yaşadığı iktidar çatışmasını gizleme aparatı olarak seçilmiştir. İslam coğrafyasında günü kurtarma politikaları peşinde koşan devlet yöneticilerinin ikircikli tutumlarına karşı çıkarak, inancımızın ve tarihimizin bize verdiği güçle barışın sesini yükseltebiliriz. Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlık, doğru ve adil bir söz bekliyor. Anadolu bu sözü söylemeye hazırdır. Bu konudaki inancımız ve kararlığımız tamdır. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs’ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Müstebitler de en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs’e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor. Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır. Yaşasın başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti, yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri” diye konuştu.

Miting, konuşmaların ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.