Çubuk’u festival heyecanı sardı

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 14-17 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenecek 12. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde ünlü sanatçılardan Funda Arar, Kıraç ve Turgay Başyayla’nın geleceğini söyledi.

Çubuk’u festival heyecanı sardı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ŞAZİYE EKİCİ

14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında sürecek olan Çubuk Turşu ve Kültür Festivali Tanıtım toplantısı Çubukabad Parkı’nda yapıldı. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı ve Çubuk turşusunun püf noktalarının verildiği toplantıya Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ve Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

cubuk-festivali-1.jpg

DÖRT BAŞI MAMUR BİR FESTİVAL OLACAK

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, “Çubuk Turşu ve Kültür Festivalimiz herkesin emeğinin karşılığını aldığı, turşularımızın satıldığı ve kültürümüzü, yöresel ürünlerimizi tanıttığımız dört başı mamur bir festival olacak inşallah” şeklinde konuştu. Çubukabad Parkı’nın Aşağı Çavundur Köyü ile Çubuk’u birleştiren bir köprü görevi gördüğünü de sözlerine ekleyen Çenet, Satranç turnuvaları ve Okçuluk turnuvalarıyla ise kültür, sanat ve spor faaliyetlerini de sürdüklerini belirtti.

ÇOCUKLARLA TURŞU KURDU

Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde güvenliğin hat safhada olacağını belirten Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Festivalimiz Çubukabad Parkı yanında olacak. Üç giriş kapısı ve bir protokol kapısı olacak tedbirler alınacak. Biliyorsunuz ki hain terör olaylarından dolayı festivalimiz iki kez ertelendi. Allah ülkemizi böyle hain saldırılardan korusun. İnşallah bu yıl festivalimiz en güzel ve iyi şekilde yapılacak” şeklinde konuşan Acehan, daha sonra Çocuklarla beraber Çubuk’ta yetişen taze salatalıklardan topladı sonra da yine çoçuklar ve Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ile beraber Çubuk turşusu kurdu. Turşuyu kurarken püf noktalarını da veren Acehan Çubuk turşularının plastik şişede değil çömlek kaplarda olmasını istediğini söyledi. Turşu fiyatlarından da bahseden Başkan Tuncay Acehan, turşu fiyatlarının 2kilo 1 numara salatalık 10 TL, 3 kilo 1 numara salatalık 15TL, 5kilo 1numara salatalık  20 TL olarak belirlendiğini söyledi.

ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK

Festival programı hakkında detaylı bilgi veren Başkan Acehan,“Festivalimiz her yönüyle Türkiye’nin en çok ilgi gören festivallerinden bir tanesidir. Ankara’dan ve Türkiye genelinden yüz binlerce misafirimiz festivalimiz için geliyor. Bu gelen misafirlerimize tüm ilçe halkız en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor. Dileğimiz şu ki inşallah her sene olduğu gibi yine bu senede buraya gelen misafirlerimize Çubuk’u en güzel şekilde tanıtırız. Festivalimize bu yıl de yerel ve ulusal bir çok sanatçımız katılacak. Bu sanatçılarımızdan bazıları Funda Arar, Kıraç, İsmail Altunsaray, Turgay Başyayla, İbocan, Aysel Yakuboğlu, Erol Şahin, Cengiz Taşkent, İbrahim Altınışık, Çiğdem Gürdal ve Çubuklu İbo’dur. Festivalimize Kardeş şehirlerimizden Maglaj, Zonguldak, Rize ve Antep’den folklor grupları gelecek. Bu festivalimizin en büyük özelliği yaklaşık 50 dönümlük alana sahip kendi festival alanında yapılıyor olmasıdır” dedi.

ŞİFA NİYETİNE ÇUBUKLU AGAT TAŞI

Çubuklu Agat taşı, Ankara’nın Çubuk’tan çıkarılan tüm dünyada bilinen yarı değerli doğal bir taştır. Süs taşı olmasının yanı sıra üzüntü ve strese karşı da koruyucu olarak kullanılan Agat taşı, Dünyanın farklı yerlerinde çıkmasına rağmen çizgili şeritlerin olduğu agat taşı (Barred Agate) dünyada sadece Çubuk ilçesinde bulunuyor, adına da Çubuklu Agat taşı deniliyor.  Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, “Agat taşı eskiden Akit taşı olarak ta bilinirmiş ve Peygamber efendimiz susadığında o taşa dilini sürermiş ve susuzluğunu giderirmiş. Çöllerde develerin ağızına agat taşı koyulurmuş ki develer susamasın” şeklinde konuştu. Çubuk Agat taşının da tanıtımını yapan Başkan Acehan, katılımcılara agat taşından yapılmış kolye ve turşu hediye etti.

cubuk-festivali-1111.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.