Davutoğlu: Çelik yelek giymeyi reddettim

Başbakan Davutoğlu, polis teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü töreninde konuşuyor. Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle… Polis...

Davutoğlu: Çelik yelek giymeyi reddettim
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başbakan Davutoğlu, polis teşkilatının 171. kuruluş yıldönümü töreninde konuşuyor.

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle…

Polis teşkilatımız milletin bağrından çıkmıştır. Her bir polisimiz hangi bölgeden hangi vilayetten olursa olsun, halkın arasın karıştığında 81 vilayettendir.

Birlik ve beraberlik ancak askere, jandarma, polis teşkilatının var olmasıyla mümkündür. Sizlerin buna özen göstereceğinizden güvencimiz tam.

Polis korkulacak değil, sığınılacak bir kucaktır. Devletin kudretini, şefkatini siz temsil ediyorsunuz. Ne olur çocuklarınızı polislerle korkutmayın.

Özellikle çocuklara, gençlere muhabbetle bakın. Vatandaşlara bir şey sorduğunuzda sizin nezdinde güven hissetsinler. 'Bu benim ablam, annem, abim, arkadaşım, dostum' diye düşünsünler. Emniyet teşkilatı milletin bağrından çıkmış sımsıcak bir teşkilattır.

Kamu düzenini mutlak surette ikame ettireceksiniz. Kamu düzeni hepimizin içinde olduğu bir düzendir.

Terörle mücadele sadece suç örgütüylü mücadele değil aynı zamanda bir beka mücadelesidir. Serdar Kazar Pozantı Emniyet Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşımız. Elinde mühimmat bittiğinde kendini bombanın üstüne atarak arkadaşlarını koruyan bir yiğidimiz.

"23 TEMMUZ’DA OPERASYONLARI BAŞLATMA TALİMATI VERDİM"

Bir ateş çemberinin ortasında terörle mücadele ediyoruz.

Suruç'ta DEAŞ, Adıyaman'da PKK, İstanbul'da DHKP/C, Ceylanpınar'da iki polisimiz evlerinde şehit edildi. Böyle bir tarihi eşikte tarihi bir karar vermek durumundasınız.

Geçici bir hükümetin başbakanı olarak siyasi ve hukuki bütün sorumluluğu üstlenerek 23 Temmuz'da operasyonları başlatma talimatını verdim

Diyarbakır’daki ziyaretim esnasında beni umutlandıran gelişme hiçbir çağrı olmadan Ulu Cami çıkışından onbinlerce Diyarbakırlının meydanlarda toplanması ve şehitler ölmez vatan bölünmez diye haykırmasıydı.

"ÇELİK YELEĞİ REDDETTİM"

Diyarbakır'a sadece kendim gitmekle kalmadım. Eşim zaten gelecekti 9 bakan arkadaşımızla gittim. Bizi kimse kurtaramaz. Ceylanpınar'a gittiğimde riskler olduğuna dair istihbarat bilgileri gelmişti. Şunu sordular 'Acaba başbakanın üzerinde çelik yelek mi var?' Başbakan çelik yelek giyerse, Diyarbakırlı kucaklaşırken o çeliği hissederse kendisini nasıl güvende hisseder? Başbakanın canı herhangi bir vatandaşımızın, askerimizin, polisimizin canından daha kıymetli değil. Diyarbakırlı ile kucaklaşırken çelik yeleği hissetmesin diye bu teklifi reddettim. Bundan sonra böyle bir tedbiri almayacağımı beyan ettim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.