Definecilerin aracında dinamit ele geçirildi

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bir araçta yapılan aramada, dinamit olduğu değerlendirilen 120 gram ve 40 gram ağırlıklarında iki adet madde, patlamayı başlatmak için kullanılan bir adet fünye, silah ve 10 adet fişek ele geçirildi.

Definecilerin aracında dinamit ele geçirildi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Polatlı İlçe Emniyet Müdürlüğü, ülke genelinde büyük bir coşku ile kutlanılan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle ilçe genelindeki denetimlerini arttırarak yoğun güvenlik önlemleri aldı. Polatlı Şehitlik Mahallesi civarında park halinde bulunan bir otomobilin içerisinde bulunan şahısların durumundan şüphelenen ekipler, araç ve şahıslar üzerinde arama yaptı. Yapılan kontrollerde araç içerisinde dinamit olduğu değerlendirilen 120 gram ve 40 gram 2 farklı madde, patlamayı başlatmak için kullanılan bir adet fünye, bir adet silah ve 10 adet fişek ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olaylı ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda iki adet av tüfeği ve tüfeğe ait mermiler ile bir adet define aramakta kullanılan dedektör ele geçirildi.

Şahısların defineci olduğu anlaşıldı

Gözaltına alınan şahısları titizlikle inceleyen ekipler, şahısların 15 Temmuz kutlamalarını gölgeye düşürmek isteyen terör örgütleri ile bağının olup olmadığını araştırdı. Yapılan araştırmalar neticesinde şüphelilerin define arayan şahıslar olduğu anlaşıldı. Ele geçirilen patlayıcı maddelere inceleme yapılmak üzere Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bomba İmha Şube Müdürlüğünden gelen uzman ekiplerce el konulurken, gözaltına alınan şüpheliler adli makamlara sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.