Değişim sürüyor

Ankara'nın asayiş açısından sorunlu semti olarak bilinin Çinçin’de değişim tüm hızıyla sürüyor.Eski görüntüsünden çok uzak bir vaziyette cazibe merkezi olmaya aday olan semtte yatırımcılar tüm imkânlarını seferber ediyor.

Değişim sürüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ORHUN YILDIZ

 

MÜTEAHHİTLER ARSA ARAMAYA BAŞLADI

Ankara’nın hatta Türkiye’nin belalı semti olarak bilinen Çinçin artık eski imajından kurtuluyor. Başkentin merkezinde bulunan ve tüm illegal olayların geçtiği Çinçin’de müteahhitler çoktan arsa arayışına düştü. Yıkılan onca gecekondunun yerine yapılan TOKİ konutları Çinçin’in görselliğini değiştirmeye yetti bile. Yüzde 80’inin yıkıldığı gecekondularda yaşayan vatandaşlar artık Ankara’nın başka ilçelerine taşınmaya başladı. Hal böyle olunca yıkılan gecekonduların yerine yapılacak olan binaların özel firmalar tarafından mı? Yoksa TOKİ tarafından mı? Yapılacağı tartışma konusu oldu.

VATANDAŞ DURUMDAN MEMNUN

Çinçin Gültepe TOKİ konutlarında oturan Mustafa S. İsimli vatandaş yıkımların başladığı ve devam ettiği semtle ilgili “ Artık asayiş olayları azaldı eskisi gibi değil. Burada oturan vatandaşların yüzü gülüyor. Ayrıca Çinçin’de arsa fiyatları ve konut fiyatları arttı değerlendi. Sadece Hıdırlık ve Sakalar tarafında gecekondular kaldı. Onun dışında her yer yıkıldı. Gecekonduda oturan insanların birçoğu da evlerinin yıkılması sebebiyle başka ilçelere taşındılar. Yani artık Çinçin eski Çinçin değil değişim başladı. Belki bundan bir beş yıl sonra daha da farklı olacaktır” dedi.

manset.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.