Eyüp Kara

Eyüp Kara

Derbi nefes kesecek

Derbi nefes kesecek

Spor Toto Süper Lig’in 18’inci haftası birbirinden heyecanlı ve zevkli maçlarla başlıyor. Gözler kuşkusuz Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maça çevrilmiş durumdu.

Kıran kırana liderlik mücadelesi veren iki ezeli rakibin mücadelesinin sonucunu bende şimdiden merak etmiyor değilim doğrusunu isterseniz. Çünkü her iki takımda hem formda hem de istim üzerinde desek yeridir.

Bir yandan 36 puanlı lider Galatasaray, diğer tarafta 35 puanla en yakın takipçisi Fenerbahçe. Bakalım bu zorlu maçtan kim gülerek ayrılacak ama şurası bir gerçek ki heyecanı ve adrenalini üst seviyede bir maç olacağı kesin.

İki takımın ezeli rekabetini düşününce gergin bir maç olacağını tahmin ediyorum. Çünkü Galatasaray mutlaka Kadıköy’e puan veya puanlar almak için gelecek, Fenerbahçe ise sahasında yenerek liderlik koltuğuna oturmak isteyecek. Bu yüzden iki takım açısından zor bir maç.

Bana sorarsanız Fenerbahçe ev sahibi olduğu için ve seyircisi önünde oynayacağından bir adım öne çıkıyor. Türkiye Futbol Federasyonu klasik seyirci yasağı getirdiğinden Galatasaraylı taraftarlar deplasmanda takımlarını desteklemekten mahrum kalacak.

Bence çok ilkel bir tutum bu seyirci yasağı. Ne demek iki takım taraftarları deplasmandaki maçlara gitmesin olay çıkar ve sıkıntılı durumlar olabilir diyerek bu işin içinden sıyrılmak en hafif tabiri ile beceriksizliktir. Alırsın güvenlik önlemini maça taraftarı götürürsün ama bizdeki sıkıntı başımı ağrıtmayalım yeter. Bana ne rakip takım seyircisi gelmiş ya da gelmemiş kimin umurunda.

İki takımın form durumuna bakınca Galatasaray forvet oyuncuları biraz daha öne çıkıyor. Çünkü savunmasını sağlama alan bir Galatasaray’a karşı Fenerbahçe gol yollarında sıkıntı yaşayabilir. Sarı lacivertli takımın bir gol bulup öne geçmesi halinde bambaşka bir maç izleyebiliriz onu da buradan belirtmiş olayım.

Eğer Galatasaray öne geçerse o zaman işin rengi değişir ve Fenerbahçe gol yollarında sıkıntı yaşarsa kırmızı kartlar havada uçuşur onu net olarak belirteyim. Çünkü Fenerbahçeli futbolcular kolay sinirleniyor ve kırmızı kart görmeye çok yakınlar.

Neticede ben güzel bir derbi olacağını ümit ediyorum. Türk futbolunun bu iki güzide temsilcisi kendilerine çeki düzen verip futbolseverlere keyifli bir maç izlettirecekler diye umutlu olup kırmızı kartın çıkmadığı ve centilmence bir maç olmasını temenni ediyorum.

Öte yandan Süper Lig’de Ankara’nın tek temsilcisi olan MKE Ankaragücü Pazar günü sahne alacak. Başkent ekibi bu maçı mutlaka ama mutlaka kazanmak zorunda. Çünkü buradan alacağı üç puan kendisini biranda birkaç basamak yukarı çıkaracaktır.

Ligde şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Beşiktaş 17’inci haftayı bay geçerken 18’inci haftada Kasımpaşa’yı konuk edecek. Siyah beyazlılar geçen hafta Adana Demirspor’u 1-0 yenerek şampiyonluk yarışına tutunurken bu haftaki maçı kazanması halinde yarışta bende varım diyecek.

Beşiktaş kazanmaya yakın olan taraf olsa da Kasımpaşa’nın zaman zaman sürprizlere imza atması işin ilginç tarafı. Bence Beşiktaş kazanıp yarışın içinde kalacaktır. Şenol Güneş’in talebeleri işin ciddiyetinin umarım farkında olurlar.

Ankaragücü’nün 17’inci haftada deplasmanda Galatasaray karşısında ortaya koyduğu futbolu Yukatel Kayserispor karşısında tekrar etmesi durumunda ben kazanmaya yakın taraf olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray karşısında özellikle ikinci yarıda ortaya konulan futbol Kayserispor maçı öncesi bana umut verdi. Her ne kadar gol yollarında beceriksiz olsalar da erken atılacak bir gol bu maçın kilidi olacaktır.

Kayserisspor’da ligin orta sıralarında ve düşme tehlikesini yaşamamak için Başkente’e mutlaka üç puan parolası ile gelecektir. Yani kolay bir maç olmayacağı kesin. Kayserispor  hızlı forvetleri ile biranda gol yollarında çoğalıyor ve ne olduğunu anlamadan goller bulabiliyor.

Ankaragücü savunması Kayserispor maçında hata yapmamalı. Çünkü yenilecek bir takımın hem moralini bozacaktır hem de oyundan düşmesine sebep olacaktır. Ankaragücü adına bu maçın anahtarı savunmasını sağlama almak baştan söylemiş olayım.

Keyifli ve güzel bir maç izleyeceğiz diye düşünüyorum. Hızlı oynayan ve kapanmayan iki takımın mücadelesinin sonucu ne olursa olsun centilmence ve dostça bir olmasını temenni ediyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi