Eyüp Kara

Eyüp Kara

Ders zili çaldı

Ders zili çaldı

Yeni bir eğitim ve öğretim yılına girdik. Pandemi derken, online ders derken nihayet yasakların olmadığı bir ders yılına merhaba dedik. Bütün öğrencilerimize şimdiden üstün başarılar diliyorum Rabbim emeklerini boşa çıkarmasın.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına başladı. Hele hele ilk kez okulla tanışacak öğrencilerin sevincini ve mutluluğunu tarif etmeye kelimeler yetmez.

Kimi annem olmadan okula gitmem dedi, kimi ağladı, kimi hemen arkadaş bulup daha ilk günden kaynaştı. Anne ve babalar için de tatlı bir heyecan başladı doğal olarak.

Hatırlanacağı üzere ıkul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 5-9 Eylül'de uyum eğitimi almıştı. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek. İnşallah bu eğitim döneminin sonunda mezun olacak öğrencilerimiz istedikleri hayaller kavuşur diyelim.

Benim burada değinmek istediğim asıl mesele anne ve babaların durumu. Naçizane bir tavsiyem olacak lütfen çocuklarınıza sahip çıkın, sakın ha sakın yalnız bırakmayın. Çünkü artık devir kötülüklerin kol gezdiği bir devir.

Çocuklarınızı mümkünse kendiniz okula götürüp, getirin. Mümkünse sürekli takip edin ve biran olsun yalnız bırakmayın. Çünkü okulların açılması ile birlikte kötü niyetli bir sürü insan ve örgüt işbaşında olacaktır bundan yana kuşkum yok.

Okul önlerinde devletimiz gerekli önlemleri alıyor fakat devletimizin yetişemediği yerlerde bütün iş anne ve babalara düşüyor. Onlar çocuklarını korusun ve uyarsınlar. Bu kötü niyetli insanlar özellikle uyuşturucu satıcıları okul önlerinde kol geziyor bilesiniz istedim.

Bir insanın en değerli varlığı çocuklarıdır. Onlarla güler, onlarla ağlar, hayata onlarla bağlanır ve geleceği adına onunla karar verir ve onun yolculuğunda daima yanındadır. Onun için aileler burada mutlaka sorumluluk almalı ve çocuklarının kontrolünü biran olsun ellerinden bırakmamalılar.

Yani anne ve babalar kontrolü ele alın derken çocuklarını sıkboğaz edip, onları hayattan soğutmayın. Gözünüz üstünüzde olsun, arkadaşlarına dikkat edin, gittiği mekanlara gidin oraları kontrol edin. Ne yiyor ne içiyor, bunun parasını nereden alıyor bunun gibi konulara mutlaka önem verin.

Çünkü artık dijital bir dünyada yaşıyoruz. Çocuklarımızın ellerinde telefon ve sürekli sosyal medyada dolaşıyorlar. Okullar açılınca biraz daha özgür olduklarından sosyal medyadan gelen mesajlarla kandırılmaları daha kolay oluyor aman dikkat!

Bakın sosyal medya denen bu rezillik çukuru evleri yıkıyor, aileleri boşanmanın eşiğine getiriyor ve çocuklarınızın kolayca yoldan çıkmasına neden olabiliyor. Çünkü çocuklar tehlikenin farkına varamıyorlar ve kolayla kanabiliyorlar bu art niyetli insanlara.

Özellikle anne ve babalar kız çocuklarınız için daha dikkatli olun. Onların sorunları ile yakından ilgilenin ve çözümü birlikte bulun, onları yalnız bırakmayın. Her istediğini almayın ona bunun ne kadar yanlış veya doğru olduğunu örnekleri ile birebir anlatın ki onlarda hayatın ne kadar zor olduğunu anlasınlar.

Buradan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum… Zihinleri açık olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi