İhsan Akça

İhsan Akça

Dersimiz eğitim

Dersimiz eğitim

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk haftalarını geride bırakıyoruz. Bütün Dünya’da olduğu gibi yurdumuzda da ekonomik sıkıntı devam etmektedir. Bu sıkıntıların atlatıla bilmesi için devlet tedbir almaya başlamıştır ama çok geç kalınan tedbirlerdir. Devletin her kurumu üzülerek söylemek gerekirse büyük bir savurganlık ve lüks içinde hareket etti, bunlar neydi? Lüks makam araçları, lüks makam odaları, aşırı elektrik tüketimi vs. çoğaltmak çok kolay. Bu arada özel sektörde de olsa elektrik tüketimi kontrol edilemez bir hal aldı. Sokak lambaları neredeyse güneş batmadan yanmaya başladı, sabahları her yer aydınlandığı halde bazı sokak lambalarının halen yandığını görmek zor değil bütün bunlar zarar değil mi? 

Devlet tedbirlerini almaya başladı ama en önemlisi takip edilmesi uygulanır halde devam etmesidir. Kapalı mekanlarda sigara içilmesi yasaklanmış, yapılan kontrollerle de iyi neticeler alınmaya başlanmıştı ama son zamanlarda görüyorum bil hassa kendi iş yerinde sigara yasağına uymayanlar çoğaldı. Denetimi yapılmayan her karar böyle olur. Kırıkkale’mizin sevimli insanları hepimiz bu vatanın bir ferdiyiz. Alınan kararlar hem kendimiz hem de milletimizin geleceği bakımından önemli konulardır bu önce kendimiz sonra da milletimiz için kanuni yükümlülük olmadan da uygulayalım. Bunlar eğitim noksanlığımızdan mı kaynaklanıyor? Tasarrufa uymak, sağlığımız için sigarayı kapalı yerlerde içmenin zararlarını bilmiyormuyuz, biliyoruz ama uygulamıyoruz.

Dersimiz eğitim dedik öyleyse yapmadığımız, yapmaya luzum görmediğimiz çok işler hep kendi menfaatlerimiz için çok önemlidir, bu nedenle bugün yapmak zorunda kaldığımız tasarrufu okullarımızda çocuklarımıza öğretmeliyiz, çocuklarımıza öğretelim derken öğretmek istediklerimizi de anne, baba, öğretmenler olarak uygulamak ve yaşamak zorundayız, kendi yapmadığımız kuralları çocuklarımızdan istemeye hakkımız yoktur. 

Sırası gelmişken velilerimizin sıkıntılarını da dile getirelim, hayat pahalığının hat safhaya ulaştığı bu günlerimizde öğretmenler olarak araç ve gereçleri lüzumu kadar aldıralım, listeler halinde çocuğun eline tutuşturup, bir kısmı kullanıp bir kısmını hiç dokunulmayan araçları aldırmayalım, kendinizin de bir veli olduğunuzu unutmayalım. Bunları aldırmak zorundayız gibi şeylere kapılmayın veli çocuğunu memnun etmek, arkadaşları arasında mahcup etmemek için almaya çalışıyor bunu çok iyi düşünelim.

Senelerden beri devlet öğrencinin (Hatta öğretmenin bile kaynak kitabını) ders kitaplarını hazırlayıp sıranın üzerinde hazır ediyor, geçmişte çok gördük bazı öğretmenlerimiz o kitapları yetersiz görüp yardımcı kitaplar aldırıyor bunu kabullenmek mümkün mü devletin kitapları komisyonlar tarafından titizlikle hazırlanıyor bunu bırakıp kişilerin derlemelerle yaptığı kitaplara yönelmeyi anlamak mümkün değil. 

Bir zamanlar ünite dergileri vardı, her okul bu dergileri yönelir alınan kitapların kapağı bile açılmazdı, bunda veliyi külfete sokmak, dergiyi çıkaranı zengin etmek yatıyordu, zamanımızda da buna benzer hatalara düşülmesin, öğretmenlerimiz bu hususta daha duyarlı davransın, çocuklarına öğreteceği bilgilerin esas kaynağı kendisidir, her türlü kaynaktan kendi faydalanıp öğrencilerine aktarsın böylelikle hem öğretmen öğrenci kaynaşmış olur hem de velilerimiz külfetten kurtulmuş olur ki bundan iyisi düşünülemez, öğretmenlerimizin bu fedakarlığı göstereceklerinden eminim, o zaman daha mutlu olacaklardır.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İhsan Akça Arşivi