Eyüp Kara

Eyüp Kara

Dev derbi Galatasaray'ın

Dev derbi Galatasaray'ın

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki dev derbinin galibi Galatasaray oldu. Sarı kırmızılılar rakibini Kadıköy’de net bir skorla 3-0 yenerek rakibi ile olan puan farkını 4’e çıkardı.

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasının önemli maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan derbi maçta deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup eden Galatasaray şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı.

Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Sergio Oliveira, 78. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve 90+10'da Icardi kaydetti. Sarı kırmızılılar bu galibiyetle 39 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise 35 puanda kaldı.

Öte yandan ikinci yarıda oyuna giren Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci yaptığı acemice hareketin ardından "VAR" incelemesi sonrası maçın hakemi Halil Umut Meler tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

Bu sezon Galatasaray derbisine kadar teknik direktör Jorge Jesus yönetiminde sahasında 16 resmi müsabakaya çıkan sarı lacivertliler, bu karşılaşmaların hepsinde en az bir gol bulmayı başarmıştı. Evinde ligde 9 maçta 26, Avrupa'da 6 karşılaşmada 15 ve kupada tek mücadelede 3 gol bulan Fenerbahçe, ilk kez sahasında gol sevinci yaşayamadı.

Heyecanı ve kıran kırana mücadelesi ile uzun süre konuşulan ve tartışılan Fenerabahçe-Galatasaray maçı bu kez beklentilerin altında kaldı. Stadı dolduran ve takımlarından galibiyet bekleyen Fenerbahçe taraftarı tam bir hayal kırıklığı yaşadı.

Doksan dakika boyunca gol pozisyonu üretmek zorluk çeken ve ciddi bir gol girişimi olmayan Fenerbahçe sahasında ilk kez bu kadar silik ve etkisiz bir futbol ortaya koyarak hayal kırıklığı yarattı.

Teknik direktör Jorge Jesus’un sahaya sürdüğü ilk 11 ilk yarıda Galatasaray hücumları karşısında başta savunmada olmak üzere büyük hatalar yaptı. Üçlü savunma ile Galatasaray’ın hızlı forvetleri karşısında büyük bir hata yapan sarı lacivertli savunma beklentilerin altında kaldı.

Galatasaray, Kadıköy’e gelirken dersini iyi çalışmış maçın başlama düdüğü ile birlikte Okan Buruk’un talebeleri sahada doksan dakika boyunca akıllı ve üstün bir futbol oynayarak haklı bir galibiyet aldı.

Sarı kırmızılılar güçlü rakibi karşısında zorlanmadan galip geldi desek yeridir. Çünkü Galatasaray zorlanacağını beklediği maçtan kolay bir galibiyet çıkardı farklı bir skora imza attı.

Liderlik koltuğunu sağlama alan Galatasaray bu futbolunu şımarmadan sürdürürse geçen yıl Trabzonspor’un yaptığını yapabilir ve puan farkı ile şampiyonluğunu ilan edebilir benim gördüğüm bu, fakat daha ligin ilk yarısı bitmedi ve köprünün altından daha çok sular akar diye düşünüyorum.

Neticede güzel bir maçtı, heyecanı yüksekti, Fenerbahçe hayal kırıklığı yarattı, Galatasaray hak ederek kazandı. Galatasaray’ı tebrik ediyorum, Fenerbahçe’ye de geçmiş olsun diyorum…

Bu maç neticede şampiyonluk maçı değil daha çok maç var, fakat Galatasaray bu futbolunu sürdürebilirse şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu doksan dakika sonunda bir kez daha gösterdi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eyüp Kara Arşivi