Serdar Bozdoğan

Serdar Bozdoğan

Devlet ebet müddet ilkesinde bir ülke inşa edilecek

Devlet ebet müddet ilkesinde bir ülke inşa edilecek

Değişen hükümet sistemi asla kişiler ve kitlesel hesaplar üzerine değil bilakis devlet ve millet eksenli ülke çıkarlarını gözetecek bir süreç içerisinde inşa edilecektir. Türkiye Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin idealleri ve devlet vizyonu ülkenin rehberidir.

Ülke vizyonu ve devlet stratejisi değişmez ve değiştirilemez milli ilke ve ülkü içerisinde inşa edilmekle birlikte yeni gelen hükümet bir önceki hükümetten devraldığı vatana hizmet görevini harfiyen aynı işlevsellik içerisinde yürütüp taş üstüne taş koyup duvarı sağlam bir şekilde üceltmek anlamında devlet politikalarını ileri seviyeye götürüp yarıda kalan milli politikaları tamamlamak ile mükelleftir.

Ülkemizde parlamenter sistemde görüldüğü üzere değişen hükümetin bir önceki hükümete haiz politikaları gereksiz ve zaruri görüp sil baştan yeni politikalar inşa etmeye çalıştığı görülmüştür. Bu olumsuz hadise zaman ve masraf kaybını oluşturup maalesef vatanın ve vatandaşın hatta vatanı uğruna şehit düşüp toprak altında yatan yurttaşının aleyhine olmaktadır.

Bir önemli hususta değişen hükümetler devlet stratejisinden uzak kalıp ideolojik bir denklem içerisinde faaliyete yöneldiğinden iktidar olsalar da muktedir olamamaktadırlar. Bu zararlı süreç içerisinde hükümet ve devlet arasında oluşan boşluğu dış mihrak destekli casus politikalarını dini oluşum görünümlü sivil toplum ağı ile paralel yapılar doldurmaktadır.

Türkiye cumhuriyeti devletinde bu yanlış görüldüğü için önlemek adına parlamenter hükümet sisteminden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesi hedeflenmiştir. Başka asla kişisel, kitlesel ve ideolojik hedef veya beklentiler bulunmamaktadır. Devlet, ebet ve müddet ilkesi içerisinde milli bir şuur ile yeniden inşa edilen milli bir ülke sistemi olan Türkiye cumhuriyeti hükümet sistemi şerleri def edip hayırları inşa ederek cumhuriyeti muhafaza edecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Serdar Bozdoğan Arşivi