Dimdik ayaktayım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD’deki ziyaretimiz sırasında bazı çevreler attığımız her adımın başarısızlığı için kendini yırttı. Kalp krizine kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadı. Allah milletimizi bunlardan...

Dimdik ayaktayım
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD’deki ziyaretimiz sırasında bazı çevreler attığımız her adımın başarısızlığı için kendini yırttı. Kalp krizine kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadı. Allah milletimizi bunlardan korusun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Kuruma tahsis edilen 30 dönüm arazide Kızılay'a yakışır bir külliye yapılacağını belirten Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

ABD'DE KENDİLERİNİ YIRTTILAR: ABD'de çeşitli görüşmelerimiz ve katıldığımız programlar oldu. Buradaki bazı çevreler ise bizim orada attığımız her adımın başarısızlığa uğraması için adeta kendilerini yırttılar. Kalp krizine kadar sergilemedik çirkinlik bırakmadılar. Yapılanları gördükten sonra inanın 'Allah milletimizi ve Türkiye'yi bunlardan korusun' demekten kendimi alamadım. Dimdik ayaktayım kalp krizi geçirdiğimi söylüyorlar.

'MÜZAKERE DE YOK GÖRÜŞME DE...'

ZİL TAKIP OYNAYACAKLAR: Başka yerde kendi milletine karşı böylesine büyük bir kinle saldıran başka bir kesim var mı bilmiyorum. 78 milyon batsa bunlar bayram edecek. Milletimiz tek ferdi kalmayacak şekilde bu vatandan sürgün edilse zil takıp oynayacaklar.

CUMHURBAŞKANI TÜRK KIZILAY'I GENEL KURULU'NDA KONUŞTU
GAZETECİLİKTEN YAKALANMIYORSUN Kİ: Bakıyorsunuz şahıs terör örgütü mensubu, asker vurmuş, polis vurmuş, yakmış yıkmış ama bu eylemleri yaparken cebinde güya bir gazetenin, televizyonun tanıtım kartı var. Sarı basın kartı değil dikkat edin. Yakalandığında "Ben gazeteciyim" diyor. İyi de sen gazetecilikten yakalanmıyorsun ki, terör örgütü adına eylem yapmaktan yakalanıyorsun. Amerika'da aynı suçu işleyen kişiye kimse gazeteci demiyor anında terörist damgasını vurup cezasını kesiyor. Ülkemizde hemen bir yaygaradır başlıyor. Hatta Anayasa Mahkemesi bunun etkisinde kalarak varlığına aykırı karar verebiliyor.

PKK, ASALA, PARALEL BİR: Azeri kızımız bana soru sorarken baktım gözleri yaşardı ve ağlamaya başladı. Şimdi bir Azeri gazeteci kızımıza bakıyorsun, bir de bizimkilere bakıyorsun. Fark bu. Brooking Enstitüsü'ne girerken karşıda 50 kişilik grup var orada bir bayan var. PKK var, ASALA var, Paralel var. Hepsi bir araya gelmiş. Bir tarafta bunlar bir tarafta da o Azeri kızımız.

OBAMA'YA HAKARETE HAPİS: Amerika'da Sayın Obama'ya hakaret eden kişi daha geçenlerde 3 yıla mahkum oldu. Aynı şekilde Almanya'da Merkel'le ilgili hakaret 2 yıla mahkum oldu. Bu açık gerçeklere rağmen ülkemizin üzerine bu kadar gelinmesinin demokratik hassasiyetle, hak ve özgürlüklerle bir ilgisi olmadığına iyice kanaat getirdim.

CANIMDAN PARÇASINIZ: Güvenlik güçlerime sesleniyorum, terörle yürüttüğünüz mücadelede devletiniz de milletiniz de sonuna kadar yanınızdadır. Ahlak, vicdan ve hukuk sınırları içinde mücadele yürüten her güvenlik görevlisi benim öz kardeşim, evladım mesabesindedir, canımdan bir parçadır. Genel kurulda bin 303 delegeden 707'sinin oyunu alan Dr. Kerem Kınık, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı'na seçildi. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün akşam bir güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Beştepe'de 2 saat süren toplantıya; Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ilgili bakanlar katıldı.

"AZERBAYCAN'IN YANINDAYIZ"
Türkiye, Karabağ meselesinde en başından beri Azerbaycan'ın yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir. Karabağ'da girişilen katliamların acısı Türk milleti olarak bizim de canımızı yakıyor. Karabağ birgün yeniden mutlaka asli sahibine dönecek, Azerbaycan'ın olacaktır. Neredeyse çeyrek yüzyıldır vatanlarından uzak yaşayan Karabağlı kardeşlerim yurtlarına dönecektir buna inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Kızılay'ı Genel Kurulu'nda konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.