ABD'den Türk donanmasına övgü

ABD merkezli The National Interest dergisi, Türkiye'nin son dönemdeki deniz kuvvetlerine dikkat çeken bir başlık altında yer aldı: "Türkiye: Bir Sonraki Deniz Gücü Mü?"

ABD'den Türk donanmasına övgü
Yayınlanma:

The National Interest'in savunma alanında uzmanlaşmış bir dergi olarak yayın hayatına devam eden bir yazısında, TCG Anadolu'nun ardından geliştirilen ikinci uçak gemisinin Türkiye'nin deniz kabiliyetlerine getirdiği yeni boyut ele alındı.

Yazıda, Türk Deniz Kuvvetleri'nin envanterine çok amaçlı amfibi saldırı gemisi TCG Anadolu'nun katılmasının ardından Türkiye'nin ikinci bir uçak gemisi geliştirme yolunda adımlar attığına vurgu yapıldı.

TCG Anadolu'nun hizmete girmesiyle birlikte ikinci uçak gemisinin hazırlıklarının sürdüğü belirtilen yazıda, TCG Anadolu'nun Türkiye'nin deniz yeteneklerinde daha ileri bir adımı temsil ettiği ifade edildi.

Yazıda, TCG Anadolu'nun %70'inin yerli üretim olduğu ve ikinci uçak gemisinin tamamen yerli olarak tasarlanıp inşa edileceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TCG Anadolu'yu "Türkiye Yüzyılı'nın Temsilcisi" olarak nitelendirdiği ifadelerine de yer verilen yazıda şunlar kaydedildi:

"Taşıyıcı gemi, insanlı ve insansız hava araçlarını desteklemek üzere tasarlanacak ve gelişmiş savunma sistemleriyle donatılacak. Bu, Türkiye'nin deniz gücünü ve yeteneklerini genişletme konusundaki kararlılığını vurgulayacak önemli bir adım olacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.