BAE, Gazze Şeridi'nde tedavi ihtiyacı bulunan 1000 kanser hastası Filistinliye kapılarını açıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın, Gazze Şeridi'nde kanser hastası olan 1000 Filistinli için tedavi olanağı sağlanacağını söyledi.

BAE, Gazze Şeridi'nde tedavi ihtiyacı bulunan 1000 kanser hastası Filistinliye kapılarını açıyor
Yayınlanma:

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın, Gazze Şeridi'nde kanser hastası olan 1000 Filistinli için tedavi olanağı sağlanması talimatı verdiği açıklandı.

BAE resmi ajansı WAM'ın bildirdiğine göre, Bin Zayid, farklı yaş gruplarından gelen 1000 Filistinlinin BAE'deki devlet hastanelerinde tedavi görmesi ve sağlık hizmetlerinden faydalanması için talimat verdi.

Devlet Başkanı Bin Zayid'in bu girişimi, BAE'nin Filistinlilere yardım elini uzatma ve Gazze Şeridi'ndeki insanı koşulları iyileştirme çabalarının bir parçası olarak değerlendirildi.

Bin Zayid daha önce 2 Kasım'da Gazze'den 1000 Filistinli çocuğun aileleriyle birlikte ülkede ağırlanmasını ve her türlü tıbbi ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlama talimatı vermişti.

Ayrıca, 6 Kasım'da Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırmak için "Yiğit Süvari 3" operasyonunu başlatarak sahra hastanesi kurulmasını sağlamıştı.

16 Kasım'da ise "Yiğit Süvari 3" operasyonu kapsamında 3 deniz suyu arıtma tesisi kurulması talimatını vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.