'Batı dünyasındaki ilk Müslüman Başbakan' istifa etti!

İskoçya siyaseti hareketli günler yaşıyor. "Batı dünyasındaki ilk Müslüman Başbakan" unvanını taşıyan İskoçya lideri Hamza Yusuf, görevinden istifa etti. Yusuf'un, bu hafta yapılacak güven oylamasından geçemeyeceği ve öncesinde istifa edeceği belirtilmişti.

'Batı dünyasındaki ilk Müslüman Başbakan' istifa etti!
Yayınlanma:

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un partisi İskoçya Ulusal Partisi (SNP) ile koalisyon ortağı İskoçya Yeşiller Partisi arasındaki güç paylaşımı anlaşması geçtiğimiz hafta sona ermişti. İklim değişikliği politikaları ve emisyon hedeflerindeki anlaşmazlık nedeniyle 3 yıldır devam eden koalisyon sona ermişti. Bu nedenle Yusuf'un güven oylamasında yeterli desteği alamayacağı öngörülmüş ve istifa kararı alınmıştı.

Bu hafta yapılacak güven oylamasından geçemeyeceği ve öncesinde istifa edeceği tahminlerinin ardından İskoçya lideri Hamza Yusuf görevini bıraktı.

39 yaşındaki Hamza Yusuf'un babası Pakistanlı, annesi ise Kenyalıydı. İskoçya'da sağlık ve ulaştırma bakanlıkları yapmış olan Yusuf, geçen sene başbakanlık görevine gelmişti. Ailesi 1960'larda İskoçya'ya göç etmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.