Brezilya'nın Eylem Tok davası infial yarattı

Brezilya'da zengin bir iş insanının oğlunun alkollü araç kullanarak bir Uber sürücüsüne çarpması ve ardından annesi tarafından olay yerinden kaçırılması, kamuoyunda büyük bir infiale neden oldu.

Brezilya'nın Eylem Tok davası infial yarattı
Yayınlanma:

31 Mart gecesi São Paulo'nun sayılı bulvarlarından birinde yaşanan kaza, iş insanının oğlunun kefaletle serbest bırakılması ve adalet sisteminin işlememesiyle ilgili tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kaza, saat 02:00 civarında gerçekleşti. Porsche 911 Carrera GTS marka aracıyla alkollü bir şekilde ve hız sınırının çok üzerinde giden 24 yaşındaki Fernando Sastre de Andrade Filho, arkadaşıyla birlikte Renault marka bir Uber aracına arkadan çarptı. Uber şoförü 52 yaşındaki Ornaldo da Silva Viana, kaza sonrası hastanede yaşamını yitirdi.

Kazanın ardından olay yerine gelen polisler, Filho'nun annesi tarafından alkol testi yapılmadan hastaneye götürüldüğünü tespit etti. Polisler, Filho'nun annesinin, oğlunun röntgen çekilmesi gerektiğini söyleyerek iki askeri polisi ikna ettiği ve olay yerinden ayrılmalarına izin verdiği belirtildi. Ancak Filho, neredeyse iki gün sonra alkolsüz bir şekilde karakola teslim oldu.

Bu olay, Brezilya'da zenginlerle yoksullar arasındaki adaletsizlik tartışmalarını da alevlendirdi. Polisin üçüncü kez tutuklama talebine henüz yanıt gelmediği ve Filho'nun yarım milyon real kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi. Filho'nun ehliyetini 12 gün önce geri aldığı ve hız sınırlarını aştığı ortaya çıktı. Öte yandan, olay yerindeki güvenlik kameralarının çalışmıyor olması ve Filho'nun ifadesiyle çelişen bulgular da soruşturmanın seyrini etkiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.