Filistin Sağlık Bakanlığından yardım çağrısı: 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit altında!

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, hastanelere yakıt temin edilmemesinin 38’i çocuk, 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit ettiğini söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yardım çağrısı: 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit altında!
Yayınlanma:

İsrail- Filistin çatışması tüm hızıyla devam ediyor. İsrail'in saldırıları sonucunda harap bir şehre dönüşen Gazze, çok kötü bir durumda. Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. Yürek dayanmayacak birçok görüntü kamuoyuna yansıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı bir açıklamada, hastanelere yakıt temin edilmemesinin 38’i çocuk, 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit ettiğini söyledi:

Hastanelere yakıt temin edilmemesinin, 38’i çocuk 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit edeceğini

Kudra, hastanelere yakıt temin edilmemesinin, 38’i çocuk 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit edeceğine işaret ederek, hastanelere ve ambulanslara acil yakıt sağlanması gerektiğini belirtti.

Sağlık ekiplerinin, ölü ve yaralıların vücutlarında ciddi yanıklara neden olan "olağan dışı silahlar kullanıldığını" tespit edildiğini ifade eden Kudra, biran evvel Gazze'ye tıbbi malzemelerin gelmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Mısır'dan Refah Sınır Kapısı'nı açması, yardımların girişi ile yaralıların çıkışını güvence altına alınması da istendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.