Fransa'da 27 milletvekilinden Filistin devletini tanıma çağrısı

Fransa'da Yeşiller Partisi milletvekili Sabrina Sebaihi, X sosyal medya hesabından, Fransa-Filistin Uluslararası Araştırma Grubu üyesi 27 milletvekilinin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yazdığı ortak mektubu paylaştı.

Fransa'da 27 milletvekilinden Filistin devletini tanıma çağrısı
Yayınlanma:

Mektupta, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyesi ve "Avrupa Birliği'nin (AB) arkasındaki itici güç" olan Fransa'nın, barış için çalışma sorumluluğuna vurgu yapıldı. İki devletli çözümün önünü açacak diplomatik sürecin yeniden başlatılması gerektiği ifade edildi.

Fransa'nın, Cezayir tarafından sunulan ve Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini içeren karar tasarısında "diplomatik tutumuna sadık kalarak" lehte oy kullandığı belirtildi. Ancak ABD'nin "hayır" oyu kullanması sonucunda tasarının reddedilmesi de mektupta dile getirildi.

Mektupta, Filistin'in sadece "üye olmayan gözlemci devlet" statüsünde kalmaması ve BM'nin tam üye devleti olarak tanınmasının önemi vurgulandı. Bu adımın, uluslararası toplumun barış yolunda ilerlemesi için kritik bir rol oynayabileceği ifade edildi.

Fransa hükümetine, Filistin devletini tanıma çağrısı yapılırken, karar tasarısının uygulanması ve İsrail'in yanında barış ve güvenlik içinde demokratik bir Filistin devletinin kurulması talep edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.