Gazze'de açlık tehlikesi sürüyor: Sınır kapıları açılmıyor

İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah'a yönelik başlattığı kara saldırısı ve yardım girişlerini engellemesi sonucunda güneydeki kentlerde yaşayan 1,7 milyon Filistinlinin açlıkla karşı karşıya olduğu bildirildi.

Gazze'de açlık tehlikesi sürüyor: Sınır kapıları açılmıyor
Yayınlanma:

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Refah'ın doğusuna yapılan saldırıların "derin bir insani felakete" yol açmaya başladığı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, Refah ve Kerm Ebu Salim sınır kapılarının işgal edilmesi, tıbbi ve gıda yardım tırlarının girişinin engellenmesi, binlerce hasta ve yaralının Gazze dışına çıkışının engellenmesinin felaketin oluşmasında etkili olduğu belirtildi.

Son iki günde İsrail'in gıda ve tıbbi malzeme taşıyan 400 tırın girişine engel olduğu ve aralarında kanser hastalarının da olduğu 159 hasta ve yaralının çıkışına izin vermediği kaydedildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'deki sivil halkın insani yardımlarla yaşadığına dikkat çekilerek, yardım girişlerinin engellenmesinin güneydeki kentlerde yaşayan 1,7 milyon Filistinliyi açlıkla karşı karşıya bırakacağı vurgulandı.

Gazze'deki insanların günlük bir öğün bile yiyecek bulamayacağı ve gıda ve suyun girişinin engellenmesi durumunda ilerleyen günlerde açlığın daha da artacağı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'nin tüm kentlerine ve Refah'a yönelik saldırılarının kınandığı ve dünya ülkelerine bu insanlık dışı suçu kınamaları için çağrı yapıldığı belirtildi.

İsrail, ABD ve uluslararası toplumun Gazze'deki derin insani krizden ve bunun doğuracağı felaket sonuçlardan sorumlu tutulduğu ifade edilerek, İsrail'in işlediği insanlık dışı suçlarla ilgili bağımsız uluslararası bir soruşturma açılması talep edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.