Gazze’de can kaybı 34 bin 654’e yükseldi

Gazze Şeridi'nde İsrail'in süren saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 34,654'e, yaralıların sayısı ise 77,908'e yükseldi.

Gazze’de can kaybı 34 bin 654’e yükseldi
Yayınlanma:

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarına 7 Ekim'den bu yana aralıksız devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saatte İsrail ordusunun gerçekleştirdiği 3 saldırıda 32 sivil hayatını kaybetti, 41 kişi ise yaralandı. Bu saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana toplamda hayatını kaybedenlerin sayısı 34,654'e, yaralananların sayısı ise 77,908'e yükseldi.

Mısır, Katar ve ABD'nin arabuluculuğunda İsrail ile Hamas arasında esir değişimi ve ateşkes anlaşması müzakereleri sürüyor. Bu kapsamda, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, dün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelmişti ve müzakerelerde son durumu değerlendirmek üzere bugün görüşmeler yapması bekleniyor.

Ayrıca, ismi açıklanmayan bir Hamas yetkilisi, bugün Kahire'ye bir heyetin gideceğini açıklamıştı. Bu heyetin, İsrail'in sunduğu teklife yazılı bir yanıt vereceği ve direniş grupları arasında tam ve sürekli bir koordinasyon olduğunu belirtmişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.