Gürcistan'da binlerce kişi "yabancı etkinin şeffaflığı" yasa tasarısını protesto etti

Tiflis'te binlerce kişinin toplandığı protesto gösterilerinde, Gürcistan'ın iktidardaki Gürcü Hayali Partisi'nin geçen yıl Tiflis'teki protestolara sebep olan "yabancı etkinin şeffaflığı" yasa tasarısını tekrar parlamentoya sunmasını protesto edildi.

Gürcistan'da binlerce kişi "yabancı etkinin şeffaflığı" yasa tasarısını protesto etti
Yayınlanma:

Parlamento binasının önünde akşam saatlerinde toplanan göstericiler, "yabancı ajan yasa tasarısı" olarak da bilinen "yabancı etkinin şeffaflığı" konulu yasa tasarısının geri çekilmesini talep etti. Şota Rustaveli Caddesi'nde trafiği durduran göstericiler, iktidar partisinin yeniden sunduğu yasa tasarısının Parlamento Hukuk Komitesi'nde ön onay almasını eleştirdi.

Göstericiler, yasa tasarısının Gürcistan'ın Avrupa Birliği ile bütünleşmesine zarar vereceğini iddia ederek, tasarının parlamentoda kabul edilmemesini istedi. Güvenlik gerekçesiyle, göstericilerin parlamentoya girişini engelleyen polis ekipleri, bazı göstericileri gözaltına aldı.

Geçen yıl gösterilere sebep olan yasa tasarısının içeriği, "yabancı bir gücün çıkarlarını gözeten organizasyon" tanımının kullanılması dışında aynı kaldı. Bu tasarı, faaliyetlerinin yüzde 20'sinden fazlasını yurt dışından alan sivil toplum kuruluşlarının "yabancı ajan" olarak kaydedilmesini öngörüyordu.

Geçen yıl, Gürcü Hayali Partisi'nin sunduğu bu yasa tasarısı, ülkede büyük protestolara neden olmuş ve parlamentoda kavgalar çıkmıştı. Bu protestoların büyümesi üzerine parti, tasarısını geri çekmek zorunda kalmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.