Husiler'den ABD'ye açık tehdit

Yemen'deki İran destekli Husiler, "Yemen'e karşı hiçbir ABD saldırısı cevapsız kalmayacak" dedi.

Husiler'den ABD'ye açık tehdit
Yayınlanma:

Yemen'deki İran destekli Husi lideri Abdulmelik el-Husi, ülkesine karşı askeri mücadelede bulunan herkesi "bedelini ödemekle" tehdit ederek, ABD'nin herhangi bir saldırısına karşılık verileceğini belirtti. Husi, "Al Masirah" televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ABD'nin Yemen'e yönelik herhangi bir saldırısının karşılıksız kalmayacağını ve 9 Ocak'ta gerçekleştirdikleri operasyona benzer, ancak daha büyük bir tepki vereceklerini ifade etti.

Husi, "Halkımıza müdahale etmek veya saldırmak isteyen herkes, askeri risk alarak bir çatışmaya giriyor ve bunun bedelini ödeyecek. Bizim gücümüz ve halkımızın direnci uzun süreli çatışmalara dayanabilir." dedi.

ABD ve İngiltere'yi suçlayarak, bu ülkeleri Yemen halkını çatışmaya dahil etmekle itham eden Husi, Asya ve Avrupa ülkelerine ABD'nin yönlendirmelerine uymamaları çağrısında bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 10 Ocak'ta yaptığı açıklamada, ABD ve İngiltere'nin, Yemen'deki Husiler tarafından Kızıldeniz'e atılan 18 İHA ve 3 füzeyi başarıyla imha ettiğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.