İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan ateşkes için Kahire'ye giden heyete 'Rehine' uyarısı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mısır'ın başkenti Kahire'ye giden heyete Hamas ile ateşkes müzakerelerinde, "Rehinelerimizin serbest bırakılması için gerekli koşulların ısrarla sağlanmasını ve İsrail'in güvenliğini sağlayacak taleplerin kararlılıkla savunulmasını" talimatını verdiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan ateşkes için Kahire'ye giden heyete 'Rehine' uyarısı
Yayınlanma:

Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik saldırı ve devam eden ateşkes görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. "Dün gece Savaş Kabinesi'nin onayıyla IDF'nin Refah'ta harekete geçmesi talimatını verdim. Refah Sınır Kapısı’na İsrail bayrakları çekildi ve Hamas bayrakları indirildi. Refah'a giriş savaşın iki ana hedefine hizmet etmektedir: Rehinelerimizi geri almak ve Hamas'ı ortadan kaldırmak” dedi.

Netanyahu, Hamas'ın ateşkes teklifini reddetmesinin ardındaki nedenin, İsrail ordusunun Refah’a girişini engellemek olduğunu öne sürdü. Netanyahu, Savaş Kabinesi’nin Refah’a yönelik saldırıya oybirliğiyle karar verdiğini belirterek, "Hamas'ın önerisi İsrail'in temel taleplerinden çok uzaktı” dedi.

İsrail'in güvenliğini tehlikeye atan teklifleri kabul etmeyeceklerini vurgulayan Netanyahu, Kahire'ye giden heyete, "Rehinelerimizin serbest bırakılması için gerekli koşulların ısrarla sağlanmasını ve İsrail'in güvenliğini sağlayacak taleplerin kararlılıkla savunulmasını" talimatını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.