İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 22 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında en az 22 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 22 Filistinli öldü
Yayınlanma:

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusunun Gazze kentinin batısındaki Ebu Husayra Caddesi'nde et-Terturi ailesine ait evi hedef alması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 5 Filistinli yaşamını yitirdi.

Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde, İsrail savaş uçaklarının Hicazi ailesine ait evi bombalaması sonucu 2 Filistinli kadının hayatını kaybettiği ve yaralılar olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi'nin güneyinde, Refah kentinin doğusundaki Cenine Mahallesi'nde, İsrail savaş uçaklarının Hatib ailesine ait evi hedef alması nedeniyle en az 4 Filistinlinin öldüğü, birçoğunun da yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusunun, Refah'ın merkezindeki Şabura Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı Havacat ailesine ait evi bombalaması sonucu 6 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Refah'ta İsrail ordusunun Ebu Taha ailesine ait evi hedef alması sonucu 5 Filistinlinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 685’i çocuk, 9 bin 670'i kadın olmak üzere 34 bin 454 Filistinlinin öldüğü, 77 bin 575 kişinin yaralandığı belirtildi.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapının da tahrip edildiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.