İsrail, Refah'taki hareketlilik için ABD'yi bilgilendirdi

İsrail'in, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentine olası bir kara saldırısı planı öncesinde Filistinli sivillerin tahliye edilmesiyle ilgili bilgi verdiği ABD yönetimi tarafından belirtildi.

İsrail, Refah'taki hareketlilik için ABD'yi bilgilendirdi
Yayınlanma:

ABD'li yetkililerin açıklamasına göre, İsrail, Refah'a muhtemel bir kara saldırısı durumunda Filistinli sivillerin tahliye edilmesi planı hakkında ABD'yi bilgilendirdi.

Ancak, adları açıklanmayan ABD'li yetkililer, olası kara saldırısında çok sayıda Filistinli sivilin hayatının tehlikeye gireceği konusunda ABD'nin endişelerinin devam ettiğini vurguladılar.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken, dün yaptığı açıklamada, Refah'a yönelik bir kara saldırısını desteklemediklerini ve bunun kabul edilemez bir zarara yol açacağını belirtmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre ise İsrail'in Refah'a kara saldırısı düzenlemesine karşı olduklarını tekrar ederken, henüz böyle bir planın kendilerine iletilmediğini ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Amerikan Başkanı Joe Biden ve Batılı yetkililerin uyarılarına rağmen Refah'a yönelik bir askeri saldırı yapılacağını duyurmasıyla birlikte, Amerikan medyasında İsrail'in "kapsamlı bir kara operasyonu" başlatma ihtimaline dair haberler de yer almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.