İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bine yaklaştı!

İsrail'in 37 gündür devam eden yoğun saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde kaybedilen insanların sayısı 11 bin 180'e yükseldi.

İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bine yaklaştı!
Yayınlanma:

Gazze Şeridi'ndeki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı, bunların 4 bin 609'u çocuk ve 3 bin 100'ü kadın olmak üzere toplamda 11 bin 180'e ulaştı.

Saldırılar, 198 sağlık personeli, 20 sivil savunma görevlisi ve 49 gazeteci gibi çeşitli meslek gruplarından insanların hayatına mal oldu.

Ayrıca, yaralananların yüzde 70'ini kadın ve çocukların oluşturduğu 28 bin 200 kişiye ulaşıldı.

İsrail'in Gazze'deki ailelere yönelik bin 142 katliam gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, enkaz altında bin 700'ü çocuk olmak üzere 3 bin 250 kişinin kayıp olduğu ifade edildi.

Ayrıca, İsrail'in özellikle hastaneleri hedef aldığı ve sağlık ekiplerine tehdit oluşturduğu ifade edilen açıklamada, saldırılar sonucu Gazze'de 22 hastane ve 49 sağlık merkezinin çalışmasının durduğu, 53 ambulansın hedef alındığı belirtildi.

Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut, gün içinde yaptığı açıklamada, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde hasta ve yaralılara ulaşılamadığı için ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediğini belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.