İsrail'de sokakların sesi de "ateşkes" diyor

İsrail'de, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes ve karşılıklı esir takası anlaşmasını kabul ettiğini duyurmasının ardından, hükümetten ateşkes anlaşmasını imzalaması talebiyle protesto gösterisi düzenlendi.

İsrail'de sokakların sesi de "ateşkes" diyor
Yayınlanma:

Akşam saatlerinde İsrailli aktivistler, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yapılan saldırıyı protesto etmek için Batı Kudüs'teki Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutu yakınlarında toplandı. İsrailli polis, Netanyahu'nun evine çıkan yolları demir bariyerler ve güvenlik araçlarıyla kapattı.

Göstericiler, "Filistinlilerin de hayatları önemlidir", "Ölüm yeter, savaşı durdurun", "Refah'a saldırı=Ölü esirler" gibi sloganlar taşıdı ve Netanyahu hükümetini ateşkes anlaşmasını imzalamaya çağırdı.

Göstericilerin sayısı arttıkça, Hamas'ın arabuluculara ateşkesi kabul ettiği açıklaması geldi. Bunun üzerine, göstericiler, "Masada anlaşma var kabul et" sloganlarıyla Başbakanlık ofisi yakınlarında toplandı. Gösterilere yüzlerce kişi katıldı.

Gösterilere katılan İsrailli esir Keith Siegel'in kızı Ilan, Hamas'ın yayınladığı bir videoda babasını görerek duygularını paylaştı. Babasının 213 gündür esir olduğunu belirten Ilan, barış istediklerini ve insanların iyi bir yaşamı hak ettiğini vurguladı.

Siyasetle ilgilenmediğini ancak bölgedeki olayların kötü olduğunu belirten Ilan, hükümetin yeterli adımları atmadığına inandığını dile getirdi.

Gösterilere katılan Noam Davidov da, hükümetin ateşkesi kabul etmemesi durumunda daha yoğun protestoların yaşanacağını söyledi. Davidov, barış istediklerini ve insanların daha iyi bir yaşamı hak ettiğini ifade etti.

Grup, Başbakanlık ofisi önünde gösterilerini sürdürdükten sonra olay çıkmadan dağıldı.

Öte yandan, Hamas'ın ateşkesle ilgili açıklamasının ardından binlerce İsrailli'nin sokağa döküldüğü bildirildi. Başkent Tel Aviv'de ana caddeleri kapatan göstericiler, Gazze'de tutulan esirlerin serbest bırakılmasını talep etti.

Son olarak, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. Sivil altyapı da saldırılar sonucunda zarar gördü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.