İsrail'e ateşkes çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail ve Hamas'a anlaşma çağrısı yaparak, "Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat ve Refah'a kara saldırısı kabul edilemez." ifadelerini kullandı. Guterres, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile yaptığı görüşme öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

İsrail'e ateşkes çağrısı
Yayınlanma:

Guterres, daha önce yayımladığı yazılı açıklamada, İsrail ve Hamas'a barış sağlanması için çağrıda bulunduğunu belirterek, "Bu kaçırılmaması gereken bir fırsat ve Refah'a kara saldırısı kabul edilemez." dedi.

Refah'a yapılan kara saldırısının ciddi insani sonuçlar doğuracağını ve bölgenin istikrarsızlaşmasına neden olabileceğini vurguladı.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini Katar ve Mısır'a onayladığını bildirmişti. Ancak İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırıları sürdürme kararı almıştı.

İsrail ordusu, Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istemişti. Tahminlere göre, bu bölgelerde yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyor. Karadan saldırı olasılığıyla birlikte, bölgedeki zorunlu göç hareketi başlamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.