İsrail'in Gazze katliamı 7'nci ayında!

Yıllardır İsrail ablukası altında olan Filistin'de, 7 Ekim tarihinde Hamas tarafından İsrail'e karşı başlatılan Aksa Tufanı'nın ardından İsrail saldırılarını arttırdı. İsrail tarafından Gazze'ye yönelik düzenlenen saldırılarda 7 ay geride kalırken, 34 binden fazla Filistinli de hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze katliamı 7'nci ayında!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Uzun yıllar boyunca İsrail zulmüne maruz kalan Filistin, özgürlük mücadelesini sürdürüyor. Hamas tarafından 7 Ekim tarihinde başlatılan Aksa Tufanı'na İsrail, ateşkes yapılmadan aralıksız saldırılarla cevap verdi.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı saldırılar bugün itibarıyla 7'nci ayını doldurdu. Bu süreçte, 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 34 bin 735 Filistinli öldürüldü, 78 bin 108 kişi de yaralandı. Sivillerin sığındığı evler, hastaneler, kapalı alanlar ve camiler de hâlâ bombalanmaya devam ederken, altyapı ve üstyapılar zarar görüyor.

gazze.jpg

BATI DEMOKRASİSİ SINIFTA KALDI

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere ABD ve Batılı ülkelerin hükümetleri tarafından İsrail'e yönelik herhangi bir yaptırım uygulanmaması tepkilere neden oldu. İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları sürerken Batılı ülkelerin vatandaşları sokaklara dökülerek katliamları protesto etti.

Bu süre zarfı boyunca Filistin'e Türkiye başta olmak üzere birçok ülke Refah Sınır Kapısı üzerinden insani yardımlar ulaştırdı. Dünya üzerinde İsrail vatandaşlarının da dahil olduğu çok sayıda ülkede Filistin'in özgür bırakılması yönündeki çağrılar ve protestolar sürüyor.

Filistin'deki saldırıların durdurulması konusunda Amerika Birleşik Devletleri'nde de öğrenciler ve akademisyenler ayağa kalktı. Sokağa inen vatandaşlar Gazze'de yaşanan katliamı protesto edip çadır kurdu. Bu durum üzerine Amerikan polisi, öğrencilere ve akademisyenlere yönelik sert bir tutum sergileyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

abd.jpg

ABD'deki bu duruma destek niteliğinde, İngiltere, İspanya, Almanya ve Fransa gibi birçok Avrupa ülkesinde de Gazze için yapılan eylemler devam etti.

Türkiye de bu saldırılara bir tepki olarak geçtiğimiz günlerde İsrail ile olan tüm ticari ilişkilerini bitirdiğini duyurdu.

REFAH SINIR KAPISI DA ELE GEÇİRİLDİ

Bugün saldırıların 7'nci ayında, Filistinli vatandaşlar gece saatlerinde ateşkes olması yönünde bir adım beklerken, İsrail geri adım atmayarak saldırılarını devam ettirdi. Bu saldırılar kapsamında, Filistinli vatandaşların yurt dışı ile tek bağlantısı olan Refah Sınır Kapısı'na kara saldırısı başlatan İsrail, kontrolü ele aldı.

refah.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.