Rusya’daki saldırıya tepkiler sürerken saldırganlar da aranıyor

Rusya Federal Ulusal Muhafız Servisi (Rosgvardiya), Moskova'daki konser salonuna yapılan silahlı saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunmasına yönelik operasyonun devam ettiğini duyurdu.

Rusya’daki saldırıya tepkiler sürerken saldırganlar da aranıyor
Yayınlanma:

Rosgvardiya tarafından yapılan yazılı açıklamada, Moskova'daki bir konser salonunda meydana gelen ve 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin ise yaralandığı saldırıya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Rosgvardiya'ya bağlı özel birliklerin terör saldırısının gerçekleştiği bölgede çalışmalarını sürdürdüğü belirtilerek, "Suçlular aranıyor ve vatandaşlar binadan tahliye ediliyor." ifadesine yer verildi.

Ayrıca, AA muhabirinin aktardığına göre, saldırının ardından çıkan yangını söndürmek için itfaiye ekiplerinin çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Polis helikopterlerinin desteğiyle güvenlik güçlerinin, bina etrafındaki vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştığı da bildirildi.

Saldırıya karşı tepkilerin gelirken, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Moskova'daki bir konser salonuna yönelik masum sivilleri hedef alan korkunç terör saldırısını şiddetle kınıyoruz." denildi. Açıklama resmi X hesabı üzerinden de paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu paylaşımı kendi hesabından yeniden paylaştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.