Suriye'deki ABD üssüne yönelik saldırı girişimi engellendi

ABD'nin Suriye'deki üssüne İHA ile gerçekleştirilen saldırı girişimi engellendi.

Suriye'deki ABD üssüne yönelik saldırı girişimi engellendi
Yayınlanma:

Humus ilindeki Tenef bölgesinde ABD güçlerine ait üsse düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısı, olay yerel kaynaklar tarafından rapor edildi. Aidiyeti belirsiz olan ve üzerinde patlayıcı bulunan İHA ile gerçekleştirilen saldırı girişiminin, ABD güçleri tarafından üsse ulaşmadan engellendiği bildirildi.

SURİYE'DEKİ ABD ÜSSÜNE YÖNELİK SALDIRI

Saldırıya ilişkin ABD'den henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölgede son günlerde ABD ordusuna yönelik benzer saldırılar yaşandığı kaydedildi. Suriye'nin çeşitli bölgelerinde, özellikle Tenef, Malikiyye, Şeddadi, ve Deyrizor ilindeki ABD üslerine, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve karadan karaya atılan silahlarla saldırılar düzenlendiği belirtildi.

Özellikle İran destekli grupların, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA saldırıları gerçekleştirdiği ifade edildi. İran'ın, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bölgedeki müttefikleri üzerinden gönderebileceği potansiyel saldırılarla ilgili haberler de dikkat çekiyor. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, İsrail'in saldırıları devam etmesi durumunda "direniş güçleri"nin harekete geçeceği yönündeki açıklaması ve İran'ın bölgesel çatışma riskini artırabilecek açıklamaları da gelişmeler arasında yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.