Türkiye'nin İsrail'i boykotu İsrail basınında yankılandı!

Son dönemde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'de artan tepkiler, İsrail menşeli ürünlere yönelik boykotlar ve ticaretin tamamen durdurulması gibi adımlarla somut bir şekilde kendini gösteriyor. Ancak bu kararlar sadece Türkiye'deki tüketiciyi etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda İsrail'deki ihracatçıları da derinden etkiliyor.

Türkiye'nin İsrail'i boykotu İsrail basınında yankılandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye'nin İsrail ile ticaretin durdurulması kararı İsrail'de büyük yankı uyandırdı. İthalat ve ihracatın durması, İsrail'deki firmaları zor durumda bırakabilir. Özellikle de İsrailli ithalatçılar, Türk tedarikçilerin yerini başka ülkelerden sağlayamamaları durumunda üretim ve nakliye maliyetlerinde artış yaşayabilir. Bu da İsrail'deki hayat pahalılığını artırabilir.

İsrail kamuoyunda uluslararası mahkemelere gitmek yerine müttefiklerinden destek alarak Türkiye'ye baskı yapılması gerektiğini düşünen bazı uzmanlar var. Ancak bu, Türkiye'nin aldığı kararın diğer ülkeler tarafından da benimsenmesi riskini de beraberinde getirebilir. İsrailli uzamanlar, İsrail'in bu süreçte dikkatli ve akıllıca hareket etmesi gerektiği vurguluyor.

"TÜRKİYE’NİN BOYKOTU ANINDA ETKİLİ OLDU”

Dijital Tedarik Zinciri Platformu SlickChain'in CEO'su Elad Barshan, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin eylemi çok ani oldu ve anında etki gösterdi. İthalatçıların alternatif aramaya veya tedarikçileri değiştirmeye zamanları olmadı. Bu bizi tedarik zincirimizin en zayıf noktasından vurdu. Çünkü Türkiye'den ithalat yapmak oldukça ucuz, nakliye süreleri çok hızlı, yalnızca birkaç gün sürüyor” dedi.

İsrail Deniz Ticaret Odası Başkanı Yoram Sebba, Türkiye'nin aldığı kararın İsrailli işletmeleri alternatif tedarikçiler aramaya zorlayacağını belirtti. Sebba, bu durumun, yeni tedarikçilerle yapılan pazarlıkların ve sözleşmelerin nakliye maliyetlerini artırarak ürün fiyatlarını yükseltebileceğini ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.