Yunan basınından 'kışkırtıcı' iddia: Zürafa Adası meselesi

Türkiye ve Yunanistan arasında egemenlik ve deniz sınırları konusunda polemikler sürüyor. Son olarak Yunan basınından Zürafa Adası ile ilgili önemli iddialar ortaya atıldı.

Yunan basınından 'kışkırtıcı' iddia: Zürafa Adası meselesi
Yayınlanma:

Son günlerde Türkiye ve Yunanistan arasındaki egemenlik ve deniz sınırları konusundaki gerilim, Ege Denizi'nin kuzeyinde bulunan Zürafa Adacığı'nda yeni bir boyut kazandı. Yunan basını, Türkiye'nin Zürafa adasının münhasır egemenlik haklarına dair açıklamalar yaptığını, Türk F-16 savaş uçakları ve İnsansız Hava Araçlarını bu adacıkta kullanacağını iddia etti.

Yunanistan'ın buna verdiği tepki, uluslararası ilişkilerde dikkat çeken bir gelişmeye neden oldu.

Yunan basını, Türk hükümetinin, Zürafa adacığının sadece Türk toprağına ait olduğunu ve münhasır egemenlik haklarının Türkiye'ye ait olduğu bilgisini içeren bir resmi yazı yayımladığını duyurdu. Ayrıca, Yunanistan tarafından ortaya atılan başka bir iddiaya göre, Türkiye, 30 Ekim 2023 ile 2 Kasım 2023 tarihleri arasında Türk F-16 savaş uçakları ve İnsansız Hava Araçları (İHA) kullanarak bu adacık ve çevresindeki bölgede S-400 füzelerinin operasyonel testlerini gerçekleştirecek...

Türkiye'nin tepkisi ise tüm tatbikat alanının kesinlikle Türkiye'nin münhasır egemenlik haklarına sahip olduğu İstanbul FIR sınırları içinde olduğunu ve Yunanistan'ın iddia ettiği Zürafa'daki "Yunan egemenliğinin" bir işgal olduğu, adacığın Türk toprağı olduğunu ve bu nedenle tatbikatın gerçekleşeceğini belirtti. Yunanistan basınının iddiaları, iki ülke arasındaki diyaloğun önemli olduğu bu süreçte, ilişkileri negatif şekilde etkileyebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.