Yunanistan, Ege Denizi'nde inadından vazgeçmiyor: Deniz parkı projesi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin tepkisine rağmen Ege'de deniz parkı projesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Yunanistan, Ege Denizi'nde inadından vazgeçmiyor: Deniz parkı projesi
Yayınlanma:

Miçotakis, Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) Zirvesi'nin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye-AB ilişkilerindeki ilerlemenin Kıbrıs konusundaki gelişmelerden etkilendiğini ifade etti.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmenin tarihini 13 Mayıs olarak belirlediklerini dile getirdi. Türkiye'nin Yunanistan'ın Ege'de deniz parkı ilan etmesine verdiği tepkiyi de değerlendiren Miçotakis, Yunanistan'ın çevre konulu bir inisiyatifine verilen tepkinin mazeretsiz olduğunu ifade etti. Miçotakis, Türkiye'nin tepkisinin kendisini şaşırttığını belirtti ve Yunanistan'ın bu deniz parklarını yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki iyileşmenin, Türkiye'nin Ege ve Akdeniz'deki deniz yetki sahalarına ilişkin görüşlerini değiştirmediğini kaydeden Miçotakis, bu konunun Yunanistan için ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Ancak bu durumun, olumlu bir atmosfer yaratmalarına engel olmayacağını ifade etti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise 9 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde iki yeni Deniz Parkı ilan edeceğini duyurmasına tepki göstermişti. Türkiye, Yunanistan'ın bu adımlarının Ege sorunları bağlamında istismar edildiğini ve Türkiye'nin Ege Denizi'nde Yunanistan'la işbirliğine her zaman hazır olduğunu belirtmişti. Açıklamada, Yunanistan'ın, statüsü tartışmalı coğrafi formasyonlar üzerinde yaratması muhtemel fiili durumları kabul etmeyecekleri vurgulanmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.