Dursun Yılmaz,: Ulus meydanının yayalaştırılması Ankara turizmine büyük katkı sağlar

Ulus trafiğini yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak olan projenin Ankaralı turizmcileri heyecanlandırdı.

Dursun Yılmaz,: Ulus meydanının yayalaştırılması Ankara turizmine büyük katkı sağlar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ulus trafiğini yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak olan projenin Ankaralı turizmcileri heyecanlandırdığını söyleyen Yeni Bahar Otel Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Yılmaz, projenin Ankara turizmine katkı sağlayacağına inandıklarını söyledi. Proje kapsamında Başkent’in büyük bir meydana kavuşacağını da belirten Yılmaz, meydan projesinin turizmle birlikte Ankara ekonomisine de büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.

Önemli bir turizm merkezi olan Ulus’un hak ettiği yere gelmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Yılmaz, ulus trafiğini yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak projenin hayata geçmesinden duydukları mutluluğu anlattı. Başkent’in tarihi ve kültürel dokusunu içinde barındıran Ulus bölgesinin, projeyle birlikte büyük bir meydana kavuşacağını kaydeden Yılmaz, böylelikle Ankara’nın turizmde daha da değer kazanacağını söyledi. Ulus Tarihi Kent Projesi’ne ek olarak yayalaştırma projesiyle Ulus’un eski görkemli günlerine kavuşacağına inandıklarını dile getiren Yılmaz, “Geliştirilen projelerler, bölgenin dokusu hiç bozulmadan, semt modern bir görünme kazandırılmalı. Ulus hem tarihi hem de kültürel yapısıyla turizm potansiyeli yüksek bir bölge. Hayata geçirilecek projelerle, bu potansiyeli fırsata çevirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Ulus’un Ankara’nın ticari hayatında da önemli bir yer aldığını anlatan Yılmaz, yayalaştırma projesiyle semtin büyük bir meydana kavuşmasının Ulus esnafını da olumlu etkileyeceğini düşündüklerini dile getirdi. Böylelikle Ankara ekonomisine ve istihdama büyük katkı sağlanacağını belirten Yılmaz, projeyle birlikte Ulus’un tarihi değerinin yanı sıra ticari değerini de geri kazanacağını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.