Ebu Ömer el-Mısriyye Mısır dizisinde skandal Erdoğan sahnesi

Mısır’da yayınlanann dizide küstahlık. Mısır'ın Ebu Ömer el-Mısriyye isimli dizisi bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye alçakça saldırdı.

Ebu Ömer el-Mısriyye Mısır dizisinde skandal Erdoğan sahnesi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sudan ile krize neden olan Mısır'ın Ebu Ömer el-Mısriyye isimli dizisi bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türkiye'ye alçakça saldırdı. Operasyonel dizi, son yayınlanan bölümünde Türkiye ve Cumhurbaşkanı'nı teröre destek veriyor gibi gösterdi.

Mısır'ın El-Hayat televizyonunda yayınlanan Ebu Ömer el-Mısriyye isimli dizi, Sudanlıları terörist gibi göstermesi nedeniyle darbeci Sisi yönetimiyle krize neden olmuş ve nota verilmesinin ardından ise söz konusu bazı sahneler yayından kaldırılmıştı.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN TERÖR DESTEKÇİSİ GİBİ GÖSTERİLİYOR

Haber 7'nin haberine göre, algı operasyonlarıyla emperyalistlerin hedefindeki isimlere ve ülkelere saldıran dizi bu kez Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Geçtiğimiz akşam yayınlanan bir sahnede Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı teröre destek veriyor gibi göstererek büyük bir küstahlığa imza attı.

SUDAN, MISIR'A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Geçtiğimiz Mayıs ayında, Sudan Dışişleri Bakanlığı dizide ülkesini kötü gösterdiği gerekçesi ile bakanlığa çağırdığı Mısır'ın Hartum Büyekelçisi'ne nota vermişti.

Sudan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gariballah el-Hadır yayımladığı yazılı açıklamada, "Bazı Mısır televizyon kanallarında ramazan ayında yayınlanan Ebu Ömer el-Mısriyye isimli dizide Sudan'da ikamet eden veya Sudan'ı ziyaret eden Mısır vatandaşları hakkında olumsuz bir imaj çiziliyor ve terörist damgası vuruluyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Hadır, dizideki bazı sahnelerde Sudan'ın bazı bölgeleri ve ülke egemenliğinin bazı sembollerinin kullanıldığı ve bunlara yetkili mercilerden izin alınmadan yer verilemeyeceğini de söylemişti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.