1. HABERLER

  2. YEREL HABERLER

  3. Ekmeğin hikayesi bu festivalde
Ekmeğin hikayesi bu festivalde

Ekmeğin hikayesi bu festivalde

Ekmeğin tarihi 10 bin yıl öncesine, insanların tahılı taşlar arasında kırıp ufaladığı, sonrasında su katıp elde ettiği hamuru yassı bir kaya üzerinde ateşle pişirdiği günlere uzanıyor.

A+A-

HABER ALİHAN YALPİ

Anadolu’nun insanlığa armağan ettiği buğday ise insan yaşamını ekonomik ve kültürel olarak etkileyen temel ham madde. Göbeklitepe mirasını Ankara’da yaşatacak olan Uluslararası Ekmek Festivali ünlü şeflerin workshopları ile renklenecek. Ünlü diyetisyenler ekmekle ilgili doğru bilinen tüm yanlışları konuşacak. Son zamanlar da ev hanımlarının evlerinde ekşi maya ile yaptıkları artizan ekmekler sosyal medya hesaplarında ön planda.

ÜNLÜ GURMELER GELECEK

Ünlü gurmeler ve ünlü blogerler ekmek festivalinde takipçileriyle bir arada olurken festivalde yer alacak şefler Türk mutfağının yanı sıra uluslararası mutfakların da tariflerini ziyaretçiler ile paylaşacak. Türkiye’de uzun yılardır ekmekçiliğin gelişmesi ile ilgili çalışmalar yürüten Mine Ataman Bread ve Ru-An Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Uluslararası Ekmek Festivali’ne 75 bin üzerinde katılımcı bekleniyor. Festival, Cermodern’de (Adliye Otoparkı yanı/Sıhhıye) 13-15 Ekim 2017 tarihlerinde ziyaretçileri ile buluşacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.